16. kolo
16.12.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Rayo Vallecano 0:1

V přímém boji o desáté místo prohrála Valencia doma na Mestalle Rayu Vallecano 0:1. Jedná se o první ztrátu bodů od doby, co klub převzal nový trenér Ernesto Valverde, postaral se o ni paradoxně bývalý útočník Valencie, Alejandro Domínguez.

Zdálo se, že je valencijský tým na dobré cestě napravit špatnou první třetinu sezony. Tři obtížná venkovní vítězství v řadě, jedno v Copa del Rey, další v domácí soutěži a poslední v Lize mistrů, bez jediného obdrženého gólu ukazovala, že odvolání Mauricia Pellegriniho může být správným krokem. Ovšem s prvním domácím zápasem pod novým vedením se nemohoucnost znovu vkradla na hráčské kopačky. Ligový vítěz z let 2002 a 2004 ještě letos ani jednou nedokázal zvítězit dvakrát za sebou a tato negativní série stále pokračuje díky Domínguezově proměněné penaltě z 83. minuty. Zasloužil se o ni chybou a následným faulem Trashorrase Tino Costa.

Překvapivá výhra posouvá Rayo před jeho posledního soupeře do první desítky a naopak odsoudilo Valencii blíže sestupové trojici týmu, než triu klubů z čela tabulky. Kdysi nedobytná Mestalla je tak podruhé za sebou vybrakována, v předminulém kole si všechny body odvezl Real Sociedad po vysoké výhře 5:2. Šlo o vůbec první domácí prohru Valencie od dubna tohoto roku a zároveň poslední kapku k odvolání trenéra Pellegriniho. Nyní fanoušci doufali v lepší výkon, ovšem zlepšení bylo takřka neviditelné.

Po celý první poločas nemusel hostující gólman Cobeno nijak vážně zasahovat, stačilo mu sledovat nepřesné pokusy z kopaček Piattiho, Oliveiry, Guardada a Ricarda Costy. Na druhé straně bylo vzruchů ještě méně a Diego Alves nebyl povolán do akce vůbec. První vážná šance se objevila až po hodině hry, kdy Cobeno musel vyrazit střelu Guardada. O dvacet minut později se málem ujalo vedení Rayo, tečovaný pokus Trashorrase však těsně minul svůj cíl a vše nasvědčovalo nezajímavé remíze. Ovšem sedm minut před koncem základní hrací doby využil Trashorras uklouznutí Tina Costy a vlétl do pokutového území. Domácí obránce neviděl jinou možnost než se uchýlit k přetlačení svého soupeře na hranici pravidel, což mělo za následek odpískání pokutového kopu. Alejandro Domínguez, jenž se k madridskému celku připojil před sezonou právě z Valencie, poslal Alvese na druhou stranu a zajistil svému klubu cenné tři body.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kongo

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

parada Vallecano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele