32. kolo
20.04.2013 22:00 CET
5 : 1
(4:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Málaga CF 5:1

Souboj o Ligu mistrů mezi Valencií a Málagou dopadl výrazně lépe pro domácí. Ti se po gólech Soldada, Pareja, Banegy a Canalese radovali z vysoké výhry 5:1, když se za hosty trefil pouze Baptista. Netopýři se tak bodově dotáhli na čtvrtý Real Sociedad, který má ale ještě zápas k dobru.

Valencie předvedla dechberoucí první poločas, ve kterém se jí povedlo vstřelit hned čtyři branky, díky čemuž získala tři body za výhru a výrazně se přiblížila vytyčenému cíli kvalifikovat se do Ligy mistrů. Na úvodní gól zápasu se čekalo 25 minut, ale pak během neuvěřitelných šesti minut padly hned čtyři góly, a to všechny do sítě nešťastné Málagy. O vítězi zápasu tak bylo de facto jasno už před poločasem.

Do střelecké listiny se jako první zapsal Daniel Parejo, ale nejlepší střelec klubu Roberto Soldado se nechtěl nechat zahanbit, a tak chvíli na to přidal hned dva gól. Jeden z nich navíc padl z pokutového kopu. Od té chvíle se Valencie jasně ujala otěží zápasu.

Zkázu Málagy dokonal ve 31. minutě Sergio Canales. Hosté se zmohli pouze na zkorigování výsledku, když se v nastaveném čase první půle dokázal z přímého kopu prosadit Júlio Baptista. Žádné dramatické otočení zápasu se nekonalo, spíše naopak. Chvíli po startu druhého poločasu totiž přidal pátý gól zápasu Ever Banega.

Valencií zmítají finanční problémy a odchody významných lidí z vedení, ale slova trenéra Ernesta Valvereho o tom, že se třeba se soustředit jen a jen na vlastní výkon, si hráči očividně vzali ke svým srdcím. Hned v první šanci zápasu se ukázal Canales, ale svůj pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče Caballerovy brány.

Domácí drželi míč na svých kopačkách a diktovali tempo zápasu. Hosté se snažili, ale nedokázali se dostat do zápasu. Valencijští fanoušci se dočkali prvního gólu svého týmu ve 25. minutě, kdy se Parejo dostal šťastně k odraženému míči a překonal poprvé brankáře Caballera.

Vedení 1:0 ale bylo příliš útlé, a tak domácí přidali o dvě minuty později druhý gól. Aly Cissokho převzal na půlicí čáře míč, obešel Manuela Iturru i Jesúse Gámeze a poslal centr před bránu. Tam byl nachystán Soldado, který hlavičkoval na 2:0. Málaga se nacházela tak trochu v šoku, čehož Valencie využila a další gól si připsala hned z následujících akcí. Martin Demichelis fauloval ve vlastním pokutovém území, a tak byla nařízena penalta, kterou Soldado bez problémů proměnil.

Hned po následném rozehrání atakoval Jonas Caballera a míč se dostal až ke Canalesovi, kterému se podařilo zvýšit již na 4:0. Valencie vstřelila čtyři góly během šesti minut a pak konečně sundala nohu z pedálu. Toho využil Baptista, který skvěle zahrál přímý kop a vsítil první branku svého týmu, ale podle oslav spoluhráčů bylo patrné, že jen málokdo věří v obrat zápasu.

Jedenáct minut po začátku druhé půle zpečetil vysoké domácí vedení Banega, který vběhl zleva do pokutového území a překonal bezmocného brankáře hostů. Málaga se ještě snažila se zápasem něco udělat, ale neboť Joaquín i Baptista spálili své obrovské šance, žádný obrat se nekonal.

Pro Valencii to byla sladká odplata za první vzájemný zápas této sezóny, kdy Valencie prohrála na La Rosaleda vysoko 0:4. Valencie se díky zisku tří bodů dotáhla na vedoucí týmy a odhodlaně útočí na příčky Ligy mistrů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Robík

Tak to je masakr 4:0 .A může být hůře pro Malagu. No Valencie má co vracet

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite sem tu necekal tak jednoznacnej vysledek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele