4. kolo
16.09.2012 19:50 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Zaragoza 2:0

Dva zásahy z druhé půle rozhodly o vítězství Realu Sociedad nad Realem Zaragoza v poměru 2:0. Po bezbrankové počáteční pětačtyřicetiminutovce se hlavou prosadil Martinez, a když pak v 61. minutě Paredes fauloval v pokutovém území Velu, dokázal sám postižený penaltu proměnit.

Zápas tak skončil zaslouženým výsledkem, Zaragoza totiž po slibném začátku nebyla schopná vymyslet cokoli kloudného po většinu z 90 minut. První patnáctiminutovka totiž patřila hostům, ovšem všechny náznaky šancí pochytal jistý Bravo. Sociedad se poprvé dostal k zakončení až ve 33. minutě, kdy De la Bella našel dlouhým pasem Griezmanna, a Roberto musel vyrazit jeho prudkou střelu. Do konce poločasu pak ještě zkazil slibnou příležitost Agirretxe.

Po změně stran však nevýrazný první poločas domácí trápit nemusel. V 55. minutě Vela rozehrál rohový kop, který sedl přímo na hlavu Martineze, a síť branky hostů se rozvlnila poprvé. Náskok baskického týmu se zdvojnásobil o šest minut později. Aktivní Vela se zasloužil jak o odpískání penalty, tak o její proměnění. Odpověď Zaragozy na sebe nechala dlouho čekat a až v samotném nastavení mohl s konečným výsledkem zahýbat Postiga, v obou případech však selhal a ani se netrefil mezi tři tyče.

A tak zatímco domácí trenér Montanier si pochvaloval zlepšení svého týmu po přestávce, kouč Manolo Jimenez musel přiznat, že jeho svěřenci mají hodně na čem pracovat, obzvláště laxní bránění standardních situací stálo podle jeho slov Zaragozu již šest cenných bodů. S jediným vítězstvím po čtyřech kolech se Zaragoza nachází na hranici sestupu, zatímco Sociedad se stoprocentní domácí úspěšností pohodlně okupuje střed tabulky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

trefa

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
RS

3:1 (Castro, Agirretxe, Illara-...)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele