23. kolo
10.02.2013 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 2:1

Překvapení se zrodilo v zápase madridského derby, ve kterém Rayo Vallecano dokázalo porazit druhý celek ligy Atlético Madrid 2:1. O vítězství se zasloužili góly v prvním poločase Alhassane Bangoura Leo Baptistao. Za hosty až ve čtvrté minutě nastavení snižoval Radamel Falcao.

Tento zápas si hráči Atlética za rámeček rozhodně nedají. Po celý zápas měli problémy s bráněním centrů do pokutového území a nedařilo se jim gólově prosadit ani v útoku. To Rayo podalo velice kvalitní výkon a především díky bezchybné obraně si připsali již páté vítězství ze šesti posledních domácích zápasů.

Vallecano se díky důležité výhře vyšvihlo již na 6. příčku, která zajišťuje pohárovou Evropu v podobě Evropské ligy. Atlético naopak ztratilo důležité body, a na špici ligy tak ztrácí již 12 bodů, neboť vedoucí Barcelona byla bezchybná a hladce si poradila s Getafe 6:1. Madridskému týmu navíc začíná dýchat na zády jeho městský rival Real Madrid, který už ztrácí pouhé čtyři body.

Svěřenci Paca Jeméze se do vedení dostali již ve třetí minutě, kdy hráč Atlética Daniel Cata Diaz nedokázal odvrátit centr Pitiho do bezpečí, a tak se do jasné gólové šance dostal Bangoura. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil a vstřelil svůj třetí gól v šestém utkání. Rayo mohlo své vedení zvýšit ve 23. minutě, kdy zdálky napřáhl svojí levačkou Alejandro Domínguez, ale belgický brankář Thibaut Courtois se vytasil s velmi dobrým zákrokem.

Po půlhodině hry už ale Vallecano dokázalo vstřelit druhý gól. Bangoura centroval do pokutového území, kde si Cata Diaz opět nepočínal nejlépe a byl přetlačen Baptistaem, který poslal míč k bližší tyči. Prosadil se tak útočník, o kterého má zájem právě Atlético Madrid. Atléticu se nedařilo zastavit rozjeté Rayo, a tak se ve 40. minutě dostal do další šance Anaitz Arbilla, který ale zpoza pokutového území pálil nad břevno.

O poločase se trenér hosté Diego Simeone rozhodl stáhnout z hrotu Andriána Lópeze a poslat do hry Turka Ardu Turana. Tato změna přinesla své ovoce, když se madridští konečně dostali do gólové příležitosti, ale branka z ní nakonec nepadla. Juanfran centroval do pokutového vápna, kde hlavičkoval Falcao. Ten ale do svého zakončení nedal potřebnou razanci, a tak brankář Rubén jeho pokus jednoduše chytil.

Rubén musel být v pohotovosti opět v 63. minutě, kdy se přes Alejandra Galvezona uvolnil Felipe Luis. Jeho následnou střelu ale domácí brankář chytil. Ten samý hráč se o gól pokusil znovu 10 minut před koncem zápasu, kdy pronikl až do pokutového území, poté ale domácí obránce odvrátil nebezpečí, a tak tentokrát Rubén zasahovat nemusel.

Snížit se v závěru zápasu pokoušel i Turan, ale jeho střela mířila těsně vedle tyče, a ani Oliver Torrés neměl při svém zakončení štěstí. Snížení nakonec zařídil Falcao střelou zblízka, ale to už na výsledku zápasu nic nezměnilo, neboť to byl poslední okamžik zápasu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Atletico velmi ťažky zapas !!! vydru vyhru 0:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

s Falcaem to už je jiné Atlético. zároveň si nemyslím, že by měl být under. Atleti dva vstřelí a Rayo také minimálně jeden přidá. 1:2

Reagovat
Pharrell

naopak

Reagovat
smazaný uživatel

remizka

Reagovat
loki5

Atletico asi vážně čeká na Real

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele