14. kolo
01.12.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Málaga CF 1:0

Getafe zvítězilo na domácím stadionu nad Malagou a dotáhlo se v tabulce právě na svého dnešního soupeře. O zisk tří bodů se postaral Alberto Lopo v druhém poločase, jehož branka stačila k výhře 1:0.

Ani jeden z týmů nevstoupil do utkání tou správnou nohou, až s postupem času se ospalá hra změnila v podstatně živější podívanou, nejvíce po Lopově brance v šestapadesáté minutě. Malaga pak neměla daleko k vyrovnání, když nejprve Roque Santa Cruz zahodil vyloženou příležitost, a poté ztroskotal na brankáři Moyovi Javier Saviola, jehož prudká střela zblízka skončila díky špičkovému zákroku gólmana Getafe pouze na břevně. Nicméně, skóre se nakonec nezměnilo a Getafe si připsalo již třetí vítězství v řadě, přestože úplný závěr utkání musel madridský tým dohrát v deseti hráčích kvůli vyloučení Diega Castra po dvou žlutých kartách.

Před zápasem sice domácí trenér Luis García odmítal tvrzení svého kolegy ze soupeřova táboru Manuela Pellegriniho, že je Getafe přímým protivníkem Malagy v boji o čtvrté místo, zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů, ovšem hra tomu minimálně v první hodině plně nasvědčovala. První půle toho příliš nenabídla, domácí se dostali pouze k žádosti o penaltu po pádu Álvara Vasqueze v pokutovém území, zatímco Malaga prověřila Moyu několika dalekonosnými střelami z dílny Isca a Camacha. Mnohem více se toho událo po změně stran. Nejprve na každé straně neuspěl v dobré příležitosti Vasquez, respektive Joaquín, a chvíli poté, co záložník Malagy nasměroval svou hlavičku pouze do Moyovy náruče, padl jediný gól zápasu.

V nepřehledné změti těl při rohovém kopu se k centrovanému míči probojoval Lopo a usměrnil jej hlavou za Caballerova záda. Jednalo se o jeho první gól v sezoně. O několik minut později chyběly Lafitově střele jen centimetry a druhý gól domácích v té době vyloženě visel ve vzduchu. Trenér Pellegrini však v 65. minutě na hřiště poslal Santa Cruze a paraguayský útočník se mu málem odvděčil hned po sedmi minutách na hřišti, když po vybídnutí Saviolou lobovaným pokusem přehodil Moyu z kraje šestnáctky. Naneštěstí pro hosty však míč přeletěl i branku.

O šest minut později pocítil ještě větší frustraci Saviola, který skvěle převzal Toulalanovu chytrou přihrávku a vypálil silnou střelu, která měla rozhodně gólové parametry. Jako zázrakem ji však Moya dokázal reflexivně vyrazit a usměrnit pouze do břevna své branky. V nastavení mělo Getafe blízko ke zpečetění vítězství, jenže Castro z hranice malého vápna nepochopitelně přestřelil. Rozladěný z neproměněné šance pak zbytečně fauloval Gámeze, obdržel druhou žlutou kartu a musel tak odejít do kabin předčasně. Na výsledku se to však nijak nepromítlo a Getafe si tak přičítá důležité tři body v honbě za evropskými poháry.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

kurnik šopa s tym, mal som xku posledny zapas, predtym mi dve vyšli a Malaga neda ani gol blbci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele