14. kolo
02.12.2012 17:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Real Betis 2:3

Betis zvládl utkání na půdě La Coruni a díky těsné výhře 3:2 se posunul už na čtvrté místo ligové tabulky. Autorem nádherného vítězného gólu byl mladý forvard Joël Campbell.

Diváci na Riazoru si dnes užívali skutečně pohledný fotbal. Hosty poslal už v první půli do vedení Rubén Castro a tentýž hráč zvyšoval po obrátce už na 0:2, ale dvě rychlé odpovědi z kopačky Rikiho srovnaly skóre - zejména vyrovnávací volej stál za to. Oba soupeři se následně hnali za vítěznou brankou, a úspěšnější byli sevillští - Campbellova nádherná dalekonosná rána levačkou, která zaplula přesně do vinglu, jim zajistila tři body.

A protože Málaga už dříve v tomto kole prohrála, propracoval se Betis na pozici zajišťující účast v Lize mistrů. Deportivo se oproti tomu nachází v sestupové zóně, a jestliže byli hosté papírovými favority, úvod utkání tomu příliš nenasvědčoval.

Už po 14 minutách se do jasné šance dostal domácí Riki, ale v přímém souboji s gólmanem Adriánem selhal a pálil přímo do něj; krátce poté volala po gólu technická střela Valeróna, která však nabrala špatnou faleš a skončila pouze na břevně. I přes aktivní začátek utkání však Deportivo ještě do půle prohrávalo - ve vůbec první větší šanci Betisu se ocitnul Castro, který nejprve uvolnil na levé straně Nacha a následně si naskočil na hlavičku zpět do vápna, aby překonal bezmocného Aranzubíu - 0:1.

Devět minut po opětovném rozehrání to bylo už o dvě branky, a opět u toho byla spolupráce dua Nacho - Castro. První jmenovaný tentokrát zvolil přízemní centr na přední tyč, a Castro zkušeně uklidil míč do vzdálenějšího rohu brány - 0:2. Šlo o jeho už osmou branku v sezoně.

La Coruňa se však nevzdávala a po pouhých šesti minutách zkorigovala skóre. Laureho hlavičku sice ještě hosté dokázali odvrátit, ale na Rikiho dorážku už byl Adrián krátký - 1:2. Tentýž hráč se navíc postaral i o brzké vyrovnání - obrana Betisu nedokázala odpálit míč po přímém kopu, Riki napřáhl k voleji z 25 metrů a nedal brankáři žádnou šanci - 2:2.

Za tohoto stavu se zdálo, že se ani jeden ze soupeřů s remízou nehodlá smířit, a oba se hnali za vítězným gólem. Nejprve domácí Jorge Molina jen těsně přestřelil Aranzubíovu klec, následně pak na druhé straně donutil Pizzi svojí dělovkou k zákroku Adriána.

Utkání bylo čím dál otevřenější, a nikoho proto nepřekvapilo, že padl ještě pátý gól; naneštěstí pro fanoušky na Riazoru to však bylo do domácí brány. Benat našel přihrávkou za obranu Campbella, který v pozvolném tempu popošel k bráně a nechytatelnou ránou do šibenice rozhodl - 2:3.

Betis mohl přidat i čtvrtou branku, jelikož Depor hrál v záběru vabank, ale ani Campbell, ani Castro své stoprocentní šance neproměnili - a nakonec na to málem doplatili, jenže to by musel Abel Aguílar hlavičkovat v nastaveném čase o trošku přesněji.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele