23. kolo
09.02.2013 22:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Granada CF 0:3

Na pořádné potíže si zadělává Deportivo, které znovu prohrála, uzavírá tabulku nejvyšší španělské soutěže s je tak v tuto chvíli jednoznačně nejblíže tomu, aby se po pouhém roce vrátilo do druhé ligy. Dnes vybouchlo v domácím utkání s Granadou, když po vlastní brance Marcheny a gólech Ighala a Siqueiry prohrálo vysoko 0:3.

Depor vlastně dnes tahal za kratší konec už od samotného začátku zápasu. A když si pak krátce před poločasem vstřelil vlastní gól Marchena a brzy po návratu ze šaten navíc zvýšil Ighalo, bylo rozhodnuto. V nastaveném čase pak ještě přidal pojistku Siqueira a kromě důležitých tří bodů v boji o záchranu si tak Granada výrazně pomohla také v kolonce skóre.

Svou evidentní převahu mohli hosté zužitkovat ve dvacáté čtvrté minutě, a hráči Deporu jim k tomu pořádně dopomohli. Po hrubce Pabla, kterou ještě na poslední chvíli dokázal svým vyběhnutím zažehnat Aranzubía, mířil do opuštěné branky Ighalo, naštěstí pro domácí celek ale těsně minul. La Coruňa se poprvé výrazněji prosadila v ofenzivě až v závěru poločasu, kdy propadl míč na malé vápno k Rikimu, ten však svou možnost trestuhodně zahodil.

A prakticky hned z protiútoku Andalusané udeřili. Z pravé strany odcentroval Nyom, na zadní tyči si na míč naskočil Ighalo a trefil břevno, tyč a dobíhající nešťastník Carlos Marchena si pak srazil balón do vlastní sítě. Ze druhého poločasu navíc uběhlo jen šest minut a o osudu zápasu už bylo prakticky rozhodnuto. Na levé straně všem utekl Nolito, parádně zakombinoval s Ighalem a když mu nakonec předložil přesnou finální přihrávku, nebylo co řešit.

Domácí mohli závěr zápasu zdramatizovat, to by však nesměl být skórujícímu Rikimu odmáván a odpískán ofsajd. A nebo by musel Valerón hlavou mířit přesněji... Místo toho v nastaveném čase utekl Ighalo, byl v šestnáctce sražen k zemi Pablem a bylo vymalováno. Domácí obránce uviděl za následné protesty červenou kartu, nařízenou penaltu s přehledem proměnil Siqueira a upravil tak skóre do konečné podoby - 0:3.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele