8. kolo
16.10.2011 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Sporting Gijón 2:1

Sporting Gijón pokračuje ve své bídné sérii z úvodu sezóny a prohrál další zápas. Tentokrát se představil na půdě Sevilly a v roli outsidera neuspěl. Domácí zvítězili těsně 2:1 a udrželi si kontakt s čelem tabulky. Naopak Gijón má po sedmi odehraných zápasech na kontě jediný bod a zatím se jeví jako nejslabší celek letošní sezóny.

Poslední místo není pro Gijón rozhodně nijak povzbuzující. Hosté na půdě Sevilly nesehráli úplně špatný zápas, ale doplatili na to, co se jim nedaří od úvodu sezóny, špatnou koncovku. Proti Seville si dokázali vytvořit několik šancí, ale ty neproměnili a na druhé straně soupeři dovolili vstřelit dva góly. Podobný scénář jako zápas v Seville zatím provází Sporting v celém začátku nové sezóny.

Domácí vlétli do zápasu ve velkém stylu a v první čtvrthodině si vytvořili hned tři příležitosti. Nejprve se dvakrát uvedl záložník Manu del Moral. V první situaci dostal kolmici od Kanoutého a technickou střelou se snažil překvapit gólmana Pabla, který si celou situaci pohlídal. O minutu později si Moral naskočil na centr Cacerese a hlavičkou znovu našel pouze náruč gólmana Pabla.

Po těchto dvou šancích už přišel úvodní gól zápasu. V 15. minutě si velmi aktivní Moral vyměnil balón s Perottim a tentokrát už se nemýlil a poslal svůj tým do vedení 1:0. Po gólu mohl Gijón vzápětí vyrovnat, ale to by musel De las Cuevas v zajímavé pozici trefit branku a ne dvacátou řadu na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána.

První poločas přinesl další zajímavé akce, ale většina z nich končila nepovedenou střelou nebo špatnou finální fází. Za zmínku už stojí pouze střela Perottiho ze střední vzdálenosti, která těsně minula branku Gijónu. Do kabin se šlo za těsného vedení domácích 1:0.

Na začátku druhé půle mohli domácí přidat druhý gól. Julien Escudé si naskočil na centr Rakitiće a jeho hlavičku vyrazil gólman Juan Pablo na roh. V 57. minutě byla obrana hostí prolomena podruhé. Po standardní situaci se hlavou prosadil Mártin Cáceres, který zvýšil na 2:0 pro Sevillu.

Dvoubrankové vedení nevydrželo domácím příliš dlouho. O sedm minut později se po rychlém protiútoku Gijónu trefil nejaktivnější hráč hostujícího celku David Barral. Vyrovnání mohlo přijít po hlavičce Mate Biliče patnáct minut před koncem zápasu. Jeho pokus ve vyložené pozici se ale bohužel pro hosty nevešel mezi tři tyče.

V závěru zápasu už se domácí soustředili spíše na defenzivní činnost, ale přeci jen mohli přidat třetí gól. Trochowski se dostal do příležitosti po parádním pasu od Rakitiće, ale zpoza jednoho z hostujících obránců nedokázal přesně zakončit. Gijón už si žádnou šanci do konce zápasu nevypracoval a utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Sevilly v poměru 2:1. Gijón si na své další body bude muset počkat minimálně do dalšího kola.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele