37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Sevilla přestřílela Rayo 5:2

Gólově nejbohatší duel sedmatřicátého kola španělské Primera División se hrál na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana, kde Sevilla přehrála Rayo 5:2. Na první trefu domácích ještě Vallecano odpovědělo, svou druhou branku v utkání však vstřelilo až za silně nepříznivého stavu. Sevilla si udržela teoretické šance na šesté místo, Rayo bude muset záchranu potvrdit až v posledním kole.

Hned od začátku bylo jasně patrné, který tým bude udávat tempo hry, byli to jednoznačně domácí hráči. A už ve třetí minutě měla Sevilla první obrovskou příležitost dostat se do vedení, když Manu připravil takřka ideální pozici Trochowskimu, ten ale z malého vápna nepochopitelně přestřelil. Hosté se do blízkosti Palopovy svatyně nedostávali, a tak to například Piti musel vyzkoušet z velké dálky a podle toho to také dopadlo, rána skončila mimo tři tyče.

V jedenácté minutě vyrobil gólman Raya Cobeňo obrovskou hrubku a svým odkopem doslova namazal balón na nohu Babá, ten však tváří v tvář strážci hostující svatyně totálně selhal a o několik metrů minul. V osmnácté minutě stáhl v šestnáctce Delibašič Navarra a Sevilla kopala penaltu, Trochowski ovšem zamířil do středu branky a Cobeňo své předešlé zaváhání do puntíku odčinil.

Ve třicáté minutě už se skóre poprvé měnilo, když po pravé straně utekl Jesus Navas, předložil do vápna naprosto ideální přihrávku a Babá v poklidu rozvlnil síť. Jenže Rayo prohrávalo jen sedm minut, pak kopalo penaltu a Diego Costa zachoval chladnou hlavu. Do poločasové přestávky se však stav měnil ještě jednou, do kabin nakonec odházela spokojenější Sevilla. Na povedený Rakitičův centr od rohového praporku si naskočil Cala a prudkou hlavičkou nedal Cobeňovi šanci.

A hned dvě minuty po návratu ze šaten to bylo o dvě branky ve prospěch domácích, tentokrát centroval zprava Navas a úkol trhnout míč zblízka do sítě splnil na jedničku Babá. Navas byl i u čtvrté trefy domácích, Reyes už po jeho pobídce před prázdnou branku nemohl zaváhat. Osmadvacetiletý ofenzivní univerzál tak dal svůj první gól po návratu do Andalusie. Rayo ještě jednou snížilo, opět se o to postaral Diego Costa, jenž se prosadil po rohovém kopu.

V tu chvíli se hrálo ze strany na stranu, šance střídala šanci. Babá šel úplně sám na Cobeňa a mohl zkompletovat hattrick, jenže hostujícího brankáře nepřekonal. Na opačném pólu hřiště zazdil obrovskou gólovku Michu, který trefil pouze břevno, a tak mohla Sevilla definitivně utnout naděje Raya na body. Stalo se tak devět minut před koncem, kdy už do otevřené obrany vnikl Navas, přihrál střídajícímu Kanoutému a ten nadvakrát skóroval.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele