18. kolo
07.01.2012 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - CA Osasuna 0:0

Další bezbrankový duel se zrodil v San Sebastianu, kde domácí Real Sociedad nevyzrál na hosty z Pamplony, ačkoliv měl v zápase chvílemi i drtivý tlak. Sociedad si tak polepšil na osmnáct bodů a stále zůstává v boji o záchranu. Osasuna je na klidném pátém místě a překvapivě hraje o evropské poháry.

Utkání v San Sebastianu začalo pěkně zostra a aktivní byli v úvodu utkání zejména domácí fotbalisté. Už ve 13. minutě se snažil využít chyby Osasuny v rozehrávce útočník domácích Agirretxe, ale jeho střela šla těsně mimo branku Osasuny. O pár minut později lízl tyč z přímého volného kopu mladý Mexičan Carlos Vela a hosté tak měli v úvodu zápasu dvakrát štěstí.

Poté přišla na řadu spíše nudná pasáž hry, ve které byl k vidění souboj o střed hřiště a mnoho nepřesných přihrávek. Tuto část zápasu uťala 34. minuta a znovu byl v šanci domácí útočník Agirretxe. Tentokrát dostal parádní pas od Aranbura a řítil se téměř sám na gólmana hostí, ale v rozhodující chvíli si balón ukopl a nestihl zakončit.

Závěr první půle patřil také domácím. Ti se dostali do velikého tlaku a doléhali na branku Osasuny. Těsně před koncem prvního dějství byl ve veliké šanci Griezmann, ale ani on skvělého Fernandéze překonat nedokázal. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Také ve druhé půli začali aktivněji domácí, ale hosté statečně odolávali. Ve 48. minutě se uvolnil po levé straně znovu výborný Griezmann a jeho povedenou střelu gólman Fernandéz vyrazil pouze před sebe, kde stál připravený Carlos Vela, ale jeho nerazantní hlavička neskončila v brance.

V největší šanci zápasu se Francouz Antoine Griezmann ocitl deset minut před koncem. Po nedorozumění v obraně Osasuny se dostal sám s balónem přímo do středu pokutového území, ale z vyložené pozice nepochopitelně netrefil branku.

Také v poslední šanci utkání hrál roli Griezmann. Ve veliké šanci nejprve pálil Ifran a poté z dorážky právě Griezmann, ale vynikající Fernandéz znovu všechny střely domácích pokryl a nakonec se stal hlavní hvězdou utkání. Sociedadu se totiž gól vstřelit nepodařilo a Osasuna tak nakonec uhrála v San Sebastianu bezbrankovou remízu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele