38. kolo
12.05.2012 22:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 2:2

Loučení Pepa Guardioly s Primerou División nedopadlo vítězně, ovšem nakonec ani ne porážkou, byť k ní mělo katalánské mužstvo poměrně blízko. Na půdě Betisu sice dlouho vedlo gólem Busquetse, po sedmdesáti minutách ale slepenými góly otočil skóre Castro a v nastavení zachraňoval Barceloně alespoň bod Keita.

V úvodu utkání ale vše probíhalo podle předpokladu a favorité z východního pobřeží Španělska si brzy vypracovali jak převahu, tak brankové příležitosti. V té první se po šesti minutách ocitl Pedro, domácí brankář Casto ovšem stačil jeho pokus zneškodnit. S čím si však neporadil, byla hlavička Sergia Busquetse, který si o tři minuty později naskočil na Xaviho rohový kop a míč trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1.

Hosté byli při chuti, jmenovitě především Xavi, který vystrašil domácí příznivce krouceným přímým kopem, jemuž ovšem kousek chyběl. Strážce tří tyčí Betisu Casto pak musel znovu zasahovat, když jeho pozornost otestoval Adriano a deset spoluhráčů v zeleném mu muselo děkovat, že se do šaten šlo pouze za jednobrankového vedení hostů.

Po změně stran ještě mohl nasměrovat utkání jasným směrem Mascherano, ale ani on Casta nepřekonal a v třiapadesáté minutě se začaly věci pro katalánský tým komplikovat. Dani Alves fauloval Jeffersona Montera a po druhé žluté kartě pro něj ligová sezóna skončila zhruba o čtyřicet minut dříve, než měl v plánu.

Konečně se dostal do varu také hostující gólman Víctor Valdés, když nejprve musel hasit příležitost Castra a poté vyrážet nepříjemně tečovaný balon od Nacha. V jednasedmdesáté minutě už ale inkasoval, když Roque Santa Cruz prodloužil dlouhý nákop na Rubéna Castra a ten Valdése zkušeně přeloboval - 1:1. Tři minuty nato už byli fanoušci Betisu dočista u vytržení, Beñat vysunul děravým středem barcelonské obrany znovu Castra a ten s přehledem uklidil míč k pravé tyčce - 2:1.

Betisu se poté dařilo držet příznivý stav až do samého závěru. V poslední minutě základní hrací doby měl ještě štěstí, když Messiho dalekonosný přímý kop skončil na brankové konstrukci, v nastavení ale Montoya našel z pravé strany centrem Keitu a proti jeho důrazné hlavičce už nebylo obrany - 2:2. Barcelona tak zakončila sezónu s úctyhodnými 91 body na kontě, Betis jich má takřka o polovinu méně a před nedělními zápasy je dvanáctý.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:6 messi 4 , iniesta , alexis sanchez ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
lampard11

0:4 3x Messi, Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá trefa, Barca měla štěstí ještě...

HALA MADRID !!!

Reagovat
smazaný uživatel

0: 3 ( Messi)

Reagovat
smazaný uživatel

poslední zápas barcy skončí pěknou výhrou tip : 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že to Béticos neudrželi,ale každopádně gratuluju ke klidnému středu tabulky. Přšt sezonu se snad o ty poháry porveme !!! P.S. Rubén Castro by si zasloužil nominaci na Euro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj lofky 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele