31. kolo
31.03.2012 22:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Málaga CF - Real Betis 0:2

Ve 31. kole nejvyšší španělské ligy se zrodil nečekaný výsledek mezi týmy Málagy a Realu Betis, když hosté dokázali získat všechny tři body za výhru 2:0. Pod góly, které padly k prvním poločase, se podepsal Rubén Castro a Jasé Antonio Dorado Ramírez. Málaga tak zůstává na čtvrté příčce, zatímco Betis se posunul na 14. místo.

Málaga si před zápasem brousila zuby na posun na třetí místo. To momentálně patří Valencii, ale oba týmy mají shodný počet bodů, a tak by se Andalusané v případě výhry posunuli alespoň na několik hodin na místo, které zajišťuje přímou kvalifikaci do základních kol Ligy mistrů.

Domácí hráči si byli velké příležitosti očividně vědomi a podle toho také nastoupili do zápasu. Hned v počátku utkání se do první šance dostal Alarcon Isco, ale brankář Betisu Agosto Fabrício jeho pokus zneškodnil. V 18. minutě se do další šance dostal ofenzivní záložník Santi Cazorla, ale jehu střelu zastavilo tělo obránce Antonia Amayy. Na druhé straně se vzápětí do zakončení probojoval Extebarría Beňat, ale jeho střela mířila mimo tři tyče.

Útočník José Salomon Rondon byl dalších domácím hráčem, který byl blízko gólu, když se dostal k zakončení hlavou. Brankář Fabricio byl ale pozorný a nepustil míč za svá záda. Pět minut před koncem prvního poločasu se ale na druhém konci hřiště mohl oslavovat vstřelený gól. Beňat odcentroval do pokutového území a Rubén Castro hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Cazorla na úvodní branku odpověděl střelou, která těsně před brankou skočila, ale nakonec letěla těsně vedle tyče. A nakonec místo toho, aby Málaga snížila, ještě před koncem první půle Betis navýšil své vedení. Beňat rozehrál rohový kop a v brankovém území se ve spleti hráčů nejlépe zorientoval Dorado, který poslal míč do sítě.

Trenér Málagy Pellegrini na to o poločase zareagoval střídáním, kdy na trávník poslal ofenzivního Sergia Dudu a tento tah nebyl vůbec špatný. Hned po začátku druhé půle nejprve donutil Fabrícia k velice dobrému zákroku a vzápětí se dostal ještě k jednomu zakončení, tentokrát ale pálil nad.

Andalusané se nevzdávali, ale začínali být pomalu frustrovaní, když se neujala ani Cazorlova dalekonosná střela ani Rondonovo zakončení, které opět vychytal skvělý Fabrício. Stejně dopadl také Weligton, střílející zblízka, či Buonanotte, který taktéž ztroskoval na brankáři Betisu.

Když ani Rondon neproměnil poslední šanci zápasu, bylo jasné, že Betis dosáhl na velice cenné vítězství. Posunul se tak na 14. pozici, čímž odskočil sestupové zóně. Zajímavá situace nastane, pokud v nedělním utkání dokáže Levante porazit Valencii. V takém případě by měly 47 bodů jak oba valencijské celky, tak i Málaga a byl by to ještě hodně litý boj o třetí příčku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme 1 no

Reagovat
smazaný uživatel

ten kurz 1 se mi velice zamlouvá! betis je venku ztracená. 3:0 po tomto kole může přeskočit Valencii, což je ohromná motivace k výhře.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Malága má formu

Reagovat
smazaný uživatel

málaga udrží dobrou sérii. 3:0.

Reagovat
ryzskej

Toš ti to ....... Ale dobře tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele