16. kolo
11.12.2011 21:30 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 4:2

Barcelona znovu porazila Madrid. Na góly nejbohatší utkání šestnáctého kola španělské nejvyšší soutěže se hrálo až na úplný závěr víkendového programu, Espanyol přestřílel Atlético 4:2. Domácí si rychle vypracovali už tříbrankové vedení a žádné drama už nedopustili.

Na stadionu Cornella - El Prat se hrál zároveň i nejkrásnější duel kola, od první do poslední minuty se bylo na co dívat. Jako první zahrozil hostující Falcao, ovšem branku z dobré pozice netrefil. Na druhé straně si vedl Romaric o něco lépe, zamířil přesně do prostoru mezi třemi tyčemi, ale narazil na připraveného Courtoise.

V páté minutě už ale mladý belgický brankář kapituloval, střelcem branky se stal Joan Verdú. A Courtois se musel hodně červenat, vykopl totiž přímo na nohu Romarica a Verdú mu míč s díky vrátil do sítě. A už o tři minuty později vedl Espanyol 2:0, ze své druhé trefy v zápase se radoval Verdú. Ten tentokrát ukořistil balón ve středu pole, nikým neatakován prošel až do šestnáctky a střelou k bližší tyči zvýšil.

Za Atlético mohl skórovat Gabi, Álvareze ale nepřekonal, stejně jako domácí García Courtoise. Běžela však stále teprve devatenáctá minuta, když se rozdíl ve skóre vyhoupl na tříbrankový. Akci založil dobrým průnikem ve středu hřiště Romaric, narazil si míč se Sergiem Garcíou a z úhlu sám úspěšně zakončil.

Atlético snížilo dvanáct minut před přestávkou, skvělou práci odvedl Diego, rozdal míč doprava na Salvia, jehož centr usměrnil hlavou do sítě i s přispěním notné dávky štěstí Falcao. Hosté najednou ožili a do konce poločasu byli lepším týmem, jenže největší šanci Diega zlikvidoval skvělým zákrokem Álvarez.

Ale úvod druhého dějství už zase zastihl lépe připravené domácí mužstvo, Romaricova dělovka ještě gólem neskončila, ve čtyřiapadesáté minutě už se však Espanyol dočkal. Využil při tom obrovské nedisciplinovanosti hostující obrany, ta před Garcíou ustupovala, jak jen to šlo, domácí útočník tak mohl v klidu postupovat až před Courtoise a zblízka ho překonal.

Do konce zápasu padl ještě jeden gól a radovalo se z něj madridské Atlético. Tentokrát nezasáhla dobře obrana Espanyolu, odražený míč si připravil na střelu Arda Turan a pěkný pokus umístil přímo k pravé tyči. Upravil tak skóre na konečných 4:2 pro domácí, kteří se díky výhře posunuli na osmou příčku - o bod před svého dnešního soupeře, který je desátý. Sečteno a podtrženo, Barcelona - Madrid 2:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
diastan

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelony to tento vikend natreli madridu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele