37. kolo
05.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Osasuna znovu vyhrála a dál myslí na poháry

Důležité tři body si na své konto připsala Osasuna, která udolal na domácím hřišti Real Sociedad 1:0 a posunula se v tabulce španělské ligy na osmé místo, což značí určitou naději vzhledem k pohárovým pozicím. Jediný gól zápasu dal už ve čtrnácté minutě Baldé.

Hosté už nemají sestupové starosti, a tak se hrál poměrně hezký a uvolněný fotbal, přičemž lepším týmem byla jednoznačně domácí Osasuna. V šesté minutě chyboval v obraně hostující bek Demidov a García se najednou ocitl úplně sám před Bravem, toho ale zblízka překonat nedokázal. Už o tři minuty později se nádhernou individuální akcí prezentoval Cejudo, sám přesně vypálil, strážce svatyně Realu Sociedad ovšem výborně zasáhl.

Ve čtrnácté minutě už to ale Osasuně gólově vyšlo, potvrdilo se pravidlo do třetice všeho dobrého... A stejné přísloví lze aplikovat i na samotnou akci, jelikož Ibrahima Baldé potřeboval hned tři po sobě jdoucí pokusy ke skórování - nejprve trefil tyč, pak Brava a až dalším pokusem rozvlnil síť. Hosté poprvé výrazně zahrozili standardní situací ve dvacáté minutě, kdy Ifran chytře podstřeloval zeď a mířil přesně k tyči, Fernández ale včas zareagoval a zachránil svůj tým.

Ve zbytku prvního poločasu už se nic podstatného nestalo, a tak se s popisem důležitých událostí přesuňme do pětapadesáté minuty. To běžel sám na Brava autor jediné branky Baldé, chilského gólmana však tentokrát nepropálil. Tlak Osasuny neustával, v další velké šanci byl Nino, jenže Bravo předváděl opravdu úžasné zákroky. Sociedad o sobě dal opět pořádně vědět až dvacet minut před koncem, hned z toho však byla pořádná příležitost Veky, která ovšem gólem neskončila, Fernández zaslouží za svůj dvojitý zákrok pochvalu.

Rozhodnuto mohlo být po další spolupráci Nina s Baldém, první jmenovaný nahrával a druhý střílel, trestuhodně ale minul. Vyrovnat mohl na druhé straně Llorente, avšak z dobré pozice těsně přestřelil. A poslední možnost zápasu měl tak trochu symbolicky domácí Baldé, ani tentokrát ovšem na famózního Brava nevyzrál. Osasuna přesto porazila Real Sociedad a pokud v posledním kole porazí Racing, může pomýšlet na Evropskou ligu.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
RS

1-3

Aranburu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele