35. kolo
23.04.2012 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Málaga CF 1:1

V dohrávce 35. kola La Ligy mezi Osasunou a Málagou jsme vítěze nepoznali, neboť zápas skončil remízou 1:1. Oba týmy, které se perou o účast v různých evropských pohárech, tak ztratily další dva body. Skóre zápasu otevřel v 53. minutě domácí Juan Francisco Martínez, ale za 14 minut srovnal Santi Cazorla.

Málaga v poslední době není příliš ve své kůži. Z posledních šesti zápasů získala pouze 8 bodů, což na tým, který usiluje o Ligu mistrů, není zrovna mnoho. V minulém kole remizovala na domácím stadionu 1:1 s Realem Sociedadem a stejný výsledek si nakonec odváží i ze stadionu El Sadar.

Po remíze je nyní Málaga na čtvrté příčce a na třetí Valencii ztrácí tři body. Stejný rozdíl ji dělí také od pátého Levante, které taktéž remizovalo 1:1 se Sevillou. Andaluský tým nyní bude mít velmi těžké dostat se před Valencii či si uhájit čtvrté místo, neboť v závěru ligy ji čekají ještě těžcí soupeři jako Valencie, Barcelona či Atlético Madrid.

Osasuna věděla, že se v případě výhry bodově dotáhne na páté Levante, a to byla motivace, která se na zápase silně projevila. Domácí si hned zkraje dokázali vytvořit několik nebezpečných šancí. Niňo, Francisco Puňal a David Timor byli velice blízko úvodnímu gólu, ale jejich pokusy postupně zneškodnil brankář Idriss Kameni. Střela íránského záložníka Javada Nekounama poté letěla nad břevno.

Málaga musela na první příležitost čekat až do 34. minuty, kdy se do zakončení dostal Cazorla, ale střela byla zblokována Damíou Abellou. O chvíli později hosté zahrozili ještě více, když Nacho Monreal nastřelil tyč Fernándezovy brány. Tento moment Andalusany očividně nakopl a hosté si začali vytvářen další šance. Střela Alcaróna Isca byla ještě zblokována, ale hlavička Sergia Sáncheze po rohovém kopu již letěla bez zásahu domácích hráčů. Bohužel pro Málagu ale směřovala nad břevno.

Poslední šance prvního poločasu však patřila domácím, když se k zakončení dostal Álvaro Cejudo. jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale dokázal brankář Kameni zlikvidovat. Málaga se musela mít na pozoru i po přestávce, kdy jeden z jejich hráčů srazil střelu těsně vedle své brány. V 53. minutě se již ale hosté ubránit nedokázali a inkasovali úvodní gól zápasu. Niňo si nejlépe ze všech naskočil na centr Cejuda a hlavou poslal míč do pravé části brány.

Timor chtěl ještě rychle přidat druhý gól, ale to se mu nepovedlo, a místo toho v 67. minutě srovnal Santi Cazorla povedenou střelou zpoza pokutového území. Marc Bertrand měl poté příležitost vrátit Osasuně vedení, ale bránu přestřelil. Na druhé straně se zápas pokoušel rozhodnout Cazorla, ale míč opět směřoval příliš vysoko. V 87. minutě pak Nacho Camacho z úhlu trefil hlavičkou brankovou konstrukci.

Zápas tak skončil 1:1 a bude ještě zajímavé sledovat, jak se tabulka poskládá za suverénním Realem Madrid a Barcelonou.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele