4. kolo
22.09.2010 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

UD Almería - Levante UD 0:1

Levante si připsalo krapet nečekané vítězství na půdě andaluské Almeríe a po čtyřech kolech opouští absolutní dno tabulky, na které bolestivě dopadla Zaragoza, a se stejným počtem bodů právě Almería. Levante v dnešním duelu svého soka nepředčilo, ba naopak se muselo bránit tu mírnému, tu velkému náporu domácího mužstva, které svému soupeři polovolilo jen dvakrát přesně vystřelit na branku, ale jednou se z toho vyklubal překrásný gól Sergia Gonzáleze.

Velký zápas v dresu méně známějšího valencijského klubu odchytal debutant v brance Levante Manolo Reina, který letos nastoupil k prvnímu zápasu za první mužstvo a hned mu šesti dobrými zákroky pomohl k vítězství nad jedním z konkurentů v boji o udržení.

Pětadvacetiletý brankář Levante byl v plné permanenci již po pěti minutách hry, kdy za šestnáctkou napřáhl Albert Crusat, ale jeho střela postrádala jak přesnost, tak razanci. Jeho oponent, výborně hodnocený brazilský brankář Diego Alvés, se zaskvěl parádním zákrokem po čtyřiadvaceti minutách hry, kdy zastavil fantastickou robinsonádou střelu Xaviho Torrese.

Právě po střele Xaviho Torrese převzali na několik minut hosté iniciativu a nakonec se radovali v podstatě ze zaslouženého úderu, jímž nakonec domácí mužstvo skolili. První střelecký pokus ve zlepšené fázi hry na sebe nenechal čekat, jen těsně nad břevnem proletěl míč po střele Valmira Valda. Hosté se rozhodujícího okamžiku dočkali v devětatřicáté minuty.

Ruben Suárez odcentroval do pokutového území od rohového praporku, ale míč obrana domácího mužstva odvrátila. Naneštěstí na správném místě ve správný čas stál Sergio González, který překrásnou ranou k pravé tyči nedal brankáři Almeríe žádnou šanci. Veselejší šla do kabin jedenáctka hostí.

Po obrátce měla Almería obrovskou převahu vyjádřenou několika střeleckými pokusy, které se však za záda dobře chytajícího Reiny nedostaly. První zkoušel své štěstí Leonardo Ulloa, ale jeho hlavička našla jen připravené rukavice brankáře Reiny.

V sedmdesáté minutě předvedl Reina svůj nejlepší zákrok, když výtečným skokem zlikvidoval parádní střelu Pabla Piattiho, kterou s vypětím všech sil a zapojením všech kvalit vytěsnil na rohový kop. V závěru druhého dějství, za velkého tlaku domácího mužstva si připsal Manolo Reina další dva dobré zákroky, tentokráte proti střelám Miguela Ángela Corony a opět agilního, ale neúspěšného Pabla Piattiho. I díky jistotě v brance a nemohoucnosti domácích střelců si Levante odvezlo první body a jeho pozice je rázem příznivější.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele