9. kolo
01.11.2010 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Levante UD 2:1

Real Mallorca si připsal zaslouženou, ale velice vydřenou výhru nad nováčkem soutěže z Levante a potvrdil, že v domácím prostředí dlouhodobě patří mezi nejúspěšnější celky v soutěži. Dnešní vítězství Mallorcy se nerodilo lehce, ba naopak bylo valencijské mužstvo obdivuhodně houževnatým sokem, ale nakonec nedokázalo vydržet obrovský nápor baleárského týmu ve druhém dějství a dvakrát kapitulovalo.

Zatímco Mallorca se díky tříbodovému zisku posunula na sedmou příčku ligové tabulky, přičemž má stejně bodů šesté Atlético Madrid, kterému již přísluší pozice zajišťující účast v evropských pohárech. Je neuvěřitelné, jak se baleárští Ďáblové otřepat z krize, která je postihla během letního přestupového období, kdy muselo kvůli finančním potížím odejít několik klíčových hráčů a několikaletý trenér Gregorio Manzano. Právě dluhy stály Mallorcu účast v evropských pohárech, v nichž by se pravděpodobně neztratila.

Chudičké Levante zůstává po devíti kolech blízko sestupovým příčkám, přičemž na ně má pouze bodový náskok. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že valencijský celek rozhodně nepředvádí tak špatné výkony, jako v úvodu sezóny a rozhodně není jednoznačným adeptem na sestup, jak se zpočátku uvažovalo. I dnes předvedli svěřenci Luíse Garcíi dobrý výkon, který však proti odhodlaně hrajícímu mužstvu Mallorcy nestačil.

První vážnější příležitost měl ve třiadvacáté minutě domácí Jonathan de Guzmán, který po výborné zpětné přihrávce Michela Pereiry trefil pouze břevno branky Manuela Reiny. V šestadvacáté minutě pak přišel pro do té doby aktivnější domácí jedenáctku šok v podobě branky Stuaniho, který se prosadil hlavičkou po centru Valda a velkém zaváhání pravého beka Edsona, který Stuaniho nechal bez snahy zabránit šanci hlavičkovat a velmi tím útočníkovi hostí usnadnil zacílení.

Mallorca se snažila brzy odpovědět, ale nemohla pevným valem valencijského mužstva projít. Los Granones drželi domácí na uzdě, přesto jim dovolili několikrát lehce prověřit vždy připraveného Reinu, který neměl s pokusy Pereiry či Nsueho žádné větší potíže.

Po obrátce již patřilo hřiště jenom Mallorce, která bojovala o každičkou píď hřiště a nenechala Levante vůbec dýchat. Pravdou je, že se valencijské mužstvo dostalo do několi střeleckých příležitostí, ale drtivá většina střel postrádala přesnost i razanci, přičemž byla vyslána z prostoru za šestnáctkou.

To na druhé straně Mallorca zlobila vně pokutového území, kde si vytvořila několik zajímavých šancí. Tu první, Webóovu Manuel Reina fantastickým reflexivním skokem zneškodnil, při druhé míč vytlačil z brány očima a při třetí již kapituloval. Po centru Víctora sklepl za obranu hlavou míč Nsue přímo na kopačky nabíhajícího Pereiry, který vyrovnal stav utkání a ještě více povzbudil své spoluhráče a fanoušky.

Po brance sice nepříjemně pálil Stuani, ale hned záhy se Mallorca dostala do velkého tlaku, z něhož nejprve vyplynula Víctorova hlavička těsně nad břevno, a poté i druhý gól, z něhož se mohl radovat velmi aktivní, zkušený útočník Mallorcy Pierre Webó, jenž přeskočil jak obránce, tak brankáře a hlavou poslal svůj celek do vedení. V závěru utkání si již mužstva nepřipsala žádnou příležitost, a tak se mohlo domácí mužstvo radovat ze zaslouženého a vydřeného vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele