34. kolo
01.05.2011 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Hércules CF 3:1

Málaga v záchranářském souboji zdolala Hércules 3:1 a učinila tak další obrovský krok v cestě za udržením se v La Lize. Hosté se sice dostali hned ve čtvrté minutě do vedení, Málaga však vývoj zápasu otočila a oslabenému soupeři neodevzdala ani bod. Domácí se posunuli na patnácté místo ligové tabulky, Hércules je předposlední a momentálně by ho zachránil snad jen zázrak.

Hosté začali fantasticky, na přelomu třetí a čtvrté minuty odcentroval z pravé strany Kiko a Nelson Haedo Valdez se hlavou zblízka nemýlil. Jenže odpověď Málagy na sebe nenechala dlouho čekat, hned na začátku páté minuty poslal prudký centr do šestnáctky Duda, na přední tyč si naběhl Julio Baptista a hlavičkou rozvlnil síť za zády gólmana Calatayuda.

Domácí byli po celý průběh zápasu lepším týmem, dlouho to však vypadalo, že nedokáží strhnout vedení na svou stranu. Po půlhodině hry se ve velké šanci octil Eliseu, jenž se dostal k přetaženému míči, ovšem minul. Snad jedinou gólovou příležitost Hérculesu zmařil těsně před přestávkou Tiago Gomes, kterého pro změnu vychytal Caballero. Do šaten se přesto mohlo jít za pro domácí příznivého stavu, to by ale Rondon musel mířit přesněji.

Druhý poločas již patřil plně Málaze. Jako první to zkoušel dvě minuty po návratu z kabin Sebastian Fernandez, jeho technická střela zpoza šestnáctky ale těsně minula pravou tyč hostující branky. V šestašedesáté minutě přišla velká rána do vazu pro hosty, Matias Fritzler totiž zezadu fauloval pronikajícího Rondona a po druhé žluté kartě se šel předčasně osprchovat.

Rozhodčí ukázal na volný přímý kop, po konzultaci s asistentem na pomezí však přesunul místo rozehrávky do pokutového území, a tak se kopala penalta. S její exekucí si však neporadil Apoňo, který vůbec netrefil branku. Přesto se domácí dočkali rozhodujícího gólu, na Eliseův centr si totiž naskočil Samuel Rondon a překonal bezmocného Calatayuda.

Definitivní pojistku tří bodů pro domácí Málagu přidal v sedmdesáté šesté minutě svou druhou brankou v utkání Julio Baptista, který dostal další skvělý centr od Dudy a rozhodl. Málaga tak naprosto zaslouženě porazila Hércules 3:1 a s největší pravděpodobností ho poslala po roce zpět do druhé ligy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele