18. kolo
10.01.2011 21:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Hércules CF - Atlético Madrid 4:1

Hércules deklasoval Atlético Madrid a po předchozích neúspěších konečně naznačil, že se boje o evropské poháry rozhodně nevzdává. Zato Atlético Madrid se pomalu, ale jistě vzdává šance poprat se s Valencií a Villarrealem o třetí místo v soutěži. Porážka v Alicante odkryla velké množství nedostatků, které musí Atléti co nejdříve odstranit.

Esteban Vigo vpustil do zápasu takřka kompletní jedenáctku, která se během prvního poločasu neuvěřitelně dynamickým a kombinačně vyzrálým výkonem dočkala čtyřbrankového vedení, na které dokázalo naprosto ochromené a nekonkurenceschopné odpovědět. Jedinou branku Atlétů trefil až v závěru utkání José Antonio Reyes.

Atlético nemá svou tvář, obrana předvádí katastrofální výpadky a ofenzíva nemůže být současnou zálohou vůbec podporována, přičemž bych se nedivil, kdyby se začalo spekulovat o vyhazovu Quique Sánchez Florese.

Hércules začal výborně a šel již v jedenácté minutě do vedení, když Tote využil v pokutovém území nepochopitelných zmatků Tomáše Ujfalušiho a Diega Godína, načež se k němu dostal míč, který propasíroval mezi tyčí a špatně reagujícím Davidem De Geou. Domácí pokračovali ve skvělém výkonu a o dvanáct minut později se radovali z druhé zasloužené trefy.

Tentokrát udělali velkou chybu Filipe a Luís Perea, po jejichž nerozvážné rozehrávce se zmocnil míče David Cortéz, který přihrál nabíhajícímu Valdézovi, jenž z šestnáctky nádhernou ranou do levé šibenice zvýšil vedení na 2:0. Atléti byli v rozkladu, Hérculés na koni.

Třetí gól zařídila spolupráce centrujícího Francisca Peni, chybujícího Diega Godína a přesně hlavičkujícího Thomberta, který zvýšil vedení již na 3:0. To však nebylo ze strany domácího mužstva vše a ještě krátce před přestávkou přidal čtvrtý úder David Trezeguet, který si naběhl do otevřené obrany, dostal přesnou přihrávku a rychle vystřelil přesně k tyči. De Gea byl počtvrté bez šance, Atlétům se nadobro rozplynula vidina bodového importu.

Ve druhé půli mohl po deseti minutách snížit snaživý Sergio Agüero, nebo naopak zvýšit vedení Pena. Utkání bylo již rozhodnuto, přesto Hércules držel otěže pevně v rukou a Atléti do ničeho nepouštěl. Juan Calatayud přesto nulu neudržel, neboť jej dvě minuty před koncem překonal po vynikajícím průniku z levé strany José Antonio Reyes, který však jen kosmeticky upravil skóre. Hércules se díky vítězství posunul na dvanáctou příčku v tabulce, Atlético zůstává na šesté příčce se sedmibodovou ztrátou na čtvrtou Valencii.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele