3. kolo
20.09.2009 21:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sporting Gijón 2:2

Sporting Gijón přistřihl valencijským Netopýrům křídla a odváží si z jejich doupěte Mestalla bod za remízu 2:2. Výsledek je velkým překvapením i proto, že hosté dohrávali část prvního a logicky i celý druhý poločas bez vyloučeného Míchela.

Valencia zatlačila svého soka od úvodních minut do hluboké defenzívy, ale byli to právě hosté, kteří udeřili jako první. Alberto Rivera ukořistil před šestnáctkou Sportingu balón a fantastickou dlouhou přihrávkou nalezl nabíhajícího si Davida Barrala, který marně stíhán obráncem Alexisem chladnokrevně překonal Miguela Moyu a zajistil svému týmu vedení.

Na domácí jedenáctku měla branka ovlažující a blahodárný účinek, neboť se začala tlačit do útoku a dorážet na soupeřovu obranu. Nápor svěřenců Unaie Emeryho vyústil v první branku v síti Juana Pabla Colinase. Francouzský obránce Jérémy Mathieu s potřebným štěstím našel ve vápně nabíhajícího Davida Silvu, který ještě na skvěle vyběhnuvšího Colinase nevyzrál, ale následná nekompromisní dorážka z kopačky dalšího skvělého útočníka La Roji Davida Villy již branku znamenala. Vyrovnáno.

Valencia pokračovala ve velkém tlaku na hostující defenzívu. Přispělo k tomu i přísné vyloučení Míchela, jemuž umožnil předčasné osprchování rozhodčí David Borlabán. Než se stadionem rozlehl první dějství ukončující hvizd sudího, připravili domácí fotbalisté protivníkovi krušné chvilky. Nicméně pečlivá a pozorná defenzíva včetně brankáře Colinase zabránila pohromě, která by znamenala velké povzbuzení pro domácí celek do druhé půle.

Hráči Sportingu Gijón museli vyvinout obrovské úsilí, aby v zápase neinkasovali více, než se stalo. Za pevnou obranou stál jistý brankář, defenzívu podporovala záložní čtveřice. Valencia se dostávala do šancí zejména za pomoci centrovaných balónů, ačkoli pozemní operace nebyly výjimkou.

První vážnější příležitosti jsme se dočkali v devětapadesáté minutě, kdy se po centru Juana Maty zjevil před odkrytou brankou Jérémy Matieu a jeho kolega David Silva. Oba hráči si překáželi natolik, že se francouzský hráč do sítě netrefil. Domácí to však nemuselo mrzet, po necelé minutě hry se prosadil David Villa.

A jeho gól patřil mezi ty nejhezčí v tomto kole. Přenádhernou akci započal David Silva přesným míčem na Bruna, který vrátil míč na vápno Davidu Villovi, jehož střela z otočky zapadla na protější tyč Colinasovi svatyně.

Jenže v závěru utkání, konkrétně v pětaosmdesáté minutě, přišla vyrovnávací branka. Alexis zahrál na rohu pokutového území rukou, přímý volný kop rozehrál Gerard, Moya kvůli špatnému načasování výběhu a skrumáži před ním merunu nelapil a ta se dostala na hlavičku pohotového Gregoryho, který zajistil Sportingu cenný a vydřený bod z půdy jednoho z adeptů na stupně vítězů.

Valencia se dostala do křeče a v závěru utkání si již žádnou šanci nevytvořila. V dnešním duelu rozhodla bojovnost a odhodlanost hráčů Sportingu a na druhé straně nepřesnost v zakončení a finální fázi. Netopýři ztratili své první body v letošní sezóně.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Valencie is best of!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele