3. kolo
20.09.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Getafe CF 1:0

Almería využila domácího prostředí a získala důležité tři body proti Getafe. Minulý domácí zápas se svěřencům Huga Sáncheze moc nepovedl, když nedokázali vstřelit vyloučením oslabenému Valladolidu branku. Tentokrát byli nebezpečnější hosté, ale domácí produktivita a pevná obrana zajistili Almeríi první letošní vítězství.

Fanoušci nemohli být s výkonem a předvedenou hrou obou mužstev spokojeni a můžeme se jen ptát, jestli je tříbodový zisk dostatečnou náplastí na pošramocené fotbalové srdce. První poločas neměl s pěkným fotbalem nic společného, a tak stojí za zmínku snad jen pěkná střela Guilhermeho, se kterou si argentinský brankář Ustari poradil.

Některé fanoušky možná probudil hvizd zahajující druhou půli, většinu již branka domácí Almeríe. Byla to rovněž první přesný zásah Sánchezových mužů v probíhající sezóně. Zasloužil se o ní výtečným pasem obránce Pablo Piatti a nekompromisním průnikem a dobrým zakončením Míchel.

Následně se mohl po obrovské chybě Cata Díaze prosadit domácí útočník Uche Kalu, ale nedostihl míč. Je pravdou, že Getafe bylo ve druhé půli velmi střelecky potentní. Na Diega Alvése šlo značné množství nebezpečných ran, se všemi si ale spolehlivě chytající brankář poradil.

Nejlepší a nejdůležitější zákrok si připsal v osmdesáté minutě, kdy se úžasnou robinsonádou vrhl po míči z kopačky Manu del Morala. Domácí brankář se skutečně blýskl a ve své podstatě zajistil svým barvám tříbodový zisk.

Almería nakonec závěr utkání zvládla a připsala si první tři body do ligové tabulky. Je též pozitivní, že dokázali po více než dvou zápasech skórovat. Po odchodu Álvara Negreda není ofenzivní hra ideální a zdá se, že ostatní útočníci domácího týmu nedosahují takových kvalit jako současný střelec Sevilly. Hosty může prohra mrzet, neboť byli v průběhu utkání rozhodně aktivnějším týmem. Po skvostném začátku přichází trpké vystřízlivění, ale jen výsledkové!

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele