5. kolo
27.09.2009 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Valladolid 3:0

Mallorca pokračovala ve svém výborném vstupu do sezony také v zápase proti Valladolidu. Svého soupeře smázla hladce 3:0 a posunula se mezi elitní čtyřku La Ligy.

Svěřenci kouče Gregoria Manzana tak stále doma nepocítili hořkost porážky. Po porážce od Sevilly v týdnu si spravili chuť přesvědčivým vítězstvím nad průměrným Valladolidem. Hosté se navíc dnes museli obejít bez obou svých stoperů, kteří byli vyloučeni ve středečním zápase s Osasunou. Mallorca toho náležitě využila a už po třech minutách se ujala vedení.

Po přímém kopu Alvareze zaspala obrana hostů natolik, že se odražený míč dostal k nikým nehlídanému Nunesovi, pro nějž už nebyl problém rozvlnit síť. Přesně toto si kouč Manzano přál už před zápasem. V 19. minutě mohl být náskok už dvoubrankový. Aduriz prošel hostující obranou, obešel i gólmana, kterého však an brankové čáře zastoupil obránce Nivaldo.

Šest minut nato tentýž bek nedůrazně odkopl míč, ten doputoval až k Victorovi, jenže útočník Mallorcy místo razantního zakončení volil lob, který skončil těsně nad. Mallorca i nadále jednoznačně dominovala, její náskok mohl zvýšit těsně před přestávkou nejprve Aduriz, po něm neuspěl ani Victor.

Valladolid se prakticky vůbec nedostal k ohrožení branky a bylo otázkou času, kdy domácí zvýší svůj náskok. Ostrované se nakonec dočkali dvacet minut před koncem. Suaréz vtipně přenechal míč Adurizovi, který běžel sám na bránu a s přehledem elitního kanonýra přidal druhý gól a de facto rozhodl zápas. O tři minuty později navíc fotbalisté Mallorcy přidali i třetí gól. Rychlý brejk přesně zakončil Valero a stanovil konečné skóre na 3:0. Minutu na to mohl kosmeticky snížit Marquitos, Nunes ale vykopl míč z brankové čáry.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

mallorka válí a doma ještě neinkasovala!!!jen tak dál ostrované!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele