26. kolo
13.03.2010 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - RCD Mallorca 3:0

Mizerné výsledky Mallorcy na hřištích soupeřů vygradovaly. Tím nejméně vhodným způsobem. Takhle se o Ligu mistrů nehraje. Porážka 0:3 s Getafe naopak výrazně posilnila pohárové ambice soupeře.

Ostrované měli na začátku tohoto týdne důvod k radosti. Měli totiž stejně bodů jako čtvrtá Sevilla a směle mohli vyhlížet další vývoj v soutěži. Taková prohra ale bolí o to víc, že přišla proti soupeři, jenž nezažívá zrovna plodné období. Mallorce nevyšlo vůbec nic. Kromě toho, že třikrát inkasovala, navíc dohrávala o deseti. Nunes byl krátce před třetím gólem poslán předčasně do sprch. Bilance Mallorcy z venkovních zápasů tedy zůstává dost bídná. Dvě výhry a osm porážek z dosavadních čtrnácti letos odehraných duelů. To je opravdu mizérie.

První půlhodina hry divákům mnoho zábavy nenabídla. Snad jen střela Diaze se jevila jako nebezpečná. Ne však pro gólmana Ustariho, ale pro jednu ze sedaček, kterou tato prudká rána doslova roztříštila. První vážnější příležitost zápasu tak spálil až domácí záložník Pedro, gólman Dudu byl ale na místě. Zápas tak oživil až moment ze 32. minuty. Prudký centr Gavilana z levé strany skončil na hlavě Pareja a ten vymetl růžek hostující branky.

Druhá půle sice měla podobný průběh, Getafe se však přesto tlačilo více dopředu. Pokusy Casquera a Leona ovšem skončily mimo. Nebezpečnou vlaštovku vyslal na protější straně Ustarimu nenápadný Castro, domácí brankář si nicméně situaci pohlídal. Hostitelé poté s blížícím se závěrem dvakrát vystřídali a oba noví fotbalisté se prakticky ihned zapsali do střelecké listiny. Miku byl na hřišti doslova pár vteřin a už zužitkoval skvělé Parejovy přihrávky ve druhý gól. Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Dudu sice v jasných šancích vychytal dva útočníky Getafe, Nunes ale ve snaze udržet míč před brankovou čárou zahrál rukou a byl vyloučen. Nařízenou penaltu proměnil Manu a stanovil na konečných 3:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele