3. kolo
19.09.2009 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 2:3

Espanyol se díky překvapujícímu, ale nejspíše zaslouženému vítězství na půdě Deportiva La Coruňa, vyhoupl na pro klub a jeho fanoušky přijatelnější příčky ligové tabulky. To Depor své příznivce výsledkem a ani výkonem potěšit nemohl.

Katalánský klub začal zhurta a měl v úvodních minutách více ze hry. Nedokázal si však vypracovat žádnou vážnější příležitost, nepočítaje přelehké projektily končící v náručí Daniela Aranzubíi. Espanyol se však i přesto mohl radovat. Laureho roh skončil na hlavičce Juana Forlina, jehož střela skončila na břevně. To hosty nemuselo mrzet, neboť dobře postavený José Maria Callejón udal mičudě příznivější směr, a to do sítě bezmocného Aranzubíi. Oslava branky nepatřila nikomu jinému, než zesnulému Dani Jarquemu.

Depor se záhy probudil a začal masírovat obranu Espanyolu dobrými přihrávkami na Rikiho či Guardada. V těchto momentech se ukazovala síla a zejména fotbalové myšlení Juana Carlose Valeróna, jehož úžasný míč skončil na kopačce Adriána, který na malém vápně nezaváhal. Vyrovnáno.

Po brance však tlak galícijského týmu opadl. Ač se hrálo ve velmi dobrém tempu, oba týmy se na několik minut distancovali od nějakých brankových příležitostí. S blížícím se závěrem poločasu se ale opět probudili hosté a byla z toho další branka v síti Daniela Aranzubíi.

I tentokrát padla branka po standardní situaci (rohovém kopu) a zase u toho byla dvojici přihrávající Callejón a již přesně hlavičkující jednadvacetiletý bek Juan Forlin. Do kabin tak odcházela spokojenější hostující jedenáctka.

Po obrátce se diváci nejdříve pobavili, když se u pomezní čáry dala do chodu zavlažovací hlavice a skropila rozcvičující se hráče, ale o chvíli poté jim již tolik do smíchu nebylo. David García úžasnou v jeho podání španělskou uličkou nalezl dobře si nabíhajícího Verdúa, který z první překonal bezmocného Aranzubíu. Espanyol zaslouženě vedl.

Nadále držel míč na svých kopačkách. I proto se Lotina pokusil vystřídáním oživit hru svých oveček. Jeho tah se podařil, ale více než na snížení stavu Depor neměl. O druhou branku v síti kamerunského brankáře Carlose Kameniho se postaral Lassad. Vyhecované Deportivo následně Espanyol přimáčklo, ale více než Lassadovu šanci si nevytvořilo.

Espanyol si tak připsal po čtyřech letech další ligové vítězství na Riazoru, které je o to cennější, že může katalánský celek vyvést z malé krize. Domácí borci herně nepřesvědčili a z úst fanoušků se po zápase s Espanyolem nebudou linout slova chvály.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6302:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele