21. kolo
07.02.2010 17:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Xerez CD 3:2

Dlouho to vypadalo, že jasně poslední tým tabulky si nějaký ten bodík konečně odveze a bude ještě živit naději na záchranu. Ta by i při případném tříbodovém zisku nebyla nějak velká, ovšem Xerezu se nepovedl závěr zápasu a proto zůstává beznadějně poslední. Potřebuje dohnat manko devíti bodů a vzhledem k tomu, že doposud jich získal jenom 11 je to téměř neřešitelná situace. Bilbao se naopak prokousalo na sedmé místo a je blíže pohárové Evropě.

Přitom to dlouho vypadalo, že Bilbao cenné bodíky ztratí. První poločas dokonce prohrálo, ten druhý zachránil Fernando Llorente. Nejprve po dvaceti minutách hry srovnal stav a čtyři minuty před koncem zajistil rozhodující trefu. V úvodní půli bylo jasně vidět, že Bilbao po rychlé vedoucí brance soupeře podcenilo a nechalo mu hodně prostoru, což se mu málem vymstilo. Ještěže se historie na průběh příliš neptá.

Nicméně hostující obránci zaváhali již po několika vteřinách hry. Krásnou akci započal Gaizka Toquero a nacentroval do vápna, kde se zcela osamocen ocitl Muniain a pohotovou hlavičkou otevřel skóre. Avšak k údivu všech odpověděli hosté velmi brzy. Nejprve Bermejo vyslal povedenou ránu na gólmana Gorka Iraizoze, ten ale dokázal vytěsnit ještě nad branku. Jenž o minutu později byl už i on krátký.

Iraizoz totiž předložil po krásném pasu Jose Manuela Casada přihrávku Vicente Morenovi a ten z voleje rozvlnil sít. Hned na to mohl domácím vrátit vedení Pablo Orbaiz, ovšem jeho přímý volný kop zlikvidoval Brito Renan. Na druhé straně to z dobrých 25 metrů zkusil Figueroa Momo, jenže pravou tyč o něco minul. Avšak pět minut před pauzou dokonali hosté zázrak, po nahrávce Calva zakončil svůj postup k brance nekompromisní trefou Bermejo.

Od této chvíle si Bilbao uvědomilo, že mu teče do bot a začalo po pauze opět hrát. Hned na úvod zakončil pětadvacetimetrový průnik vedle levé tyče Gurpegi. Hosté vstrčili růžky pokusy Keity a Bermeja, ale možnost na zvýšení odmítli. A tak přišel vyrovnávací úder Llorenteho, který zavěsil hlavou do pravého horního rohu. Krátce předtím se potě musel několikrát vytáhnout gólman Renan, jenže se střelou Llorenteho z 86. minutě po úchvatném sprintu a přihrávce střídajícího Markela Susaeta nezmohl nic.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele