3. kolo
20.09.2009 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Villarreal CF 3:2

Athletic Club prožívá úžasný vstup do letošní sezóny španělské La Ligy. V dnešním utkání se baskičtí Lvi prokousali "ocelovou" obranou Žluté ponorky a vyrvali z jejích spárů cenný poklad v podobě tří bodů.

První poločas patřil Athleticu a jeho kanonýrovi Fernandu Llorentemu, střelci dvou veledůležitých branek. Ta první přišla již po deseti minutách hry. Dobře hrající sedmadvacetileté pravé křídlo domácího celku David Lopéz perfektně odcentroval a nalezl hlavičku Fernanda Llorenteho, který z blízkosti překonal jinak výtečně lapajícího Diega Lopéze.

I nadále byli domácí fotbalisté lepší, kdežto Villarreal vůbec nepřipomínal mužstvo, které by mělo bojovat o příčky zajišťující pohárovou Evropu. V dalších šancích "selhali" Igor Gabilondo či David Lopéz, brankář hostů se činil. Diego Lopéz nevěděl, kam dřív skočit. Třeba ve třicáté minutě se rozhodl po hlavičce Fernanda Llorenteho skočit na levou stranu a byl z toho krásný a zákrok.

Ve čtyřicáté minutě utkání přišla druhá branka španělského reprezentanta Fernanda Llorenteho. Tentokrát se prosadil výbornou technickou střelou po další přihrávce Davida Lopéze. Takový "Angličan" po Baskicku. A pro hosty mohlo být ještě hůře, kdyby Gabilondovu dělovku z přímého volného kopu a následnou dorážku nechytil Diego Lopéz.

Na San Mamés zavládla pohodová atmosféra. Na začátku druhého dějství přišel šok po velké šanci Fernanda Llorenteho, když snížil stav na rozdíl jediné branky Cani. Joseba Llorente vrátil hlavičkou míč po přetaženém centru Cazorly na penaltu, kde stál Cani a napálil míč do sítě. Zvýšit mohl brzy Toquero, jehož pumelici výtečně vyrazil na roh Diego Lopéz.

Domácí to však mrzet nemuselo. Výtečně kopnutý rohový kop umístil do sítě Javi Martínez a mohl oslavovat vítěznou branku utkání. Po rozehrávce vypálil Nilmar, ale Iraizoz byl pozorný.

Na San Mamés se poté hrála vyrovnaná partie, ačkoli byl hostující celek směrem dopředu nebezpečnější. Athletic jednoduše kontroloval vývoj zápasu a nepouštěl se do žádného bezhlavého útočení, vycházel ze zajištěné obrany.

S blížícím se závěrem utkání vystupňoval tlak Villarreal, jenž zatlačil svého soka do defenzívy. Tvrdě hrající domácí se dopustili několika faulů, a právě jeden z nich potrestal krásnou ranou Santi Cazorla, konkrétně faul Koikiliho. Výtečný technik Cazorla neměl problém zakroutit míč do sítě a zadělal na dramatický závěr.

Tentýž hráč se postavil i k dalšímu přímému volnému kopu a nebýt Iraizoze, Villarreal by získal bod. Nestalo se, a tak mohl zaplněný San Mamés oslavovat zaslouženou, ale vydřenou výhru, která Athletic Club posunula na průběžné druhé místo za Barcelonu. Villarreal má na svém kontě chabé dva body a jeho pozice v tabulce není, oproti létům minulým, přívětivá. Odchod Manuela Pelegriniho a absence Marcose Senny ubližují Žluté ponorce více, než by bylo zdrávo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele