32. kolo
23.04.2009 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - Recreativo Huelva 2:1

Ve 32. kole Primera Division dokázal trápící se Villarreal doma porazit předposlední Huelvu těsně 2:1 a udržel si tak krok v souboji o Ligu mistrů. Na čtvrtou Valencii ztrácí stále tři body. Huelva zůstává předposlední. Vítězný gól vstřelil v 67. minutě Cani.

První šok pro domácí přišel na samém začátku utkání. Už v 1. minutě totiž hosté vedli. Po hlavičce Marca Rubéna se k balónu dostal úplně volný Javier Camuňas a ranou z hranice pokutového území se trefil přímo pod břevno Lopézovy branky - 0:1. Domácí se z této branky nemohli otřepat, a tak byla tato situace na dlouhou dobu jedinou důležitou ve vývoji prvního poločasu.

Ta další přišla až ve 39. minutě a zahrozil znovu hostující Camuňas v kombinaci s Rubénem. Po jeho nádherné křížné přihrávce se totiž k míči dostal právě Rubén a jeho střela z úhlu jen těsně minula levou tyč branky Villarrealu. Domácí však hned z dalšího útoku využili rozhárané obrany hostí a vyrovnali na 1:1. Po autovém vhazování Caniho se k míči dostal v pokutovém území Joseba Llorente a umístěnou střelou do pravého horního rohu branky vyrovnal. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli už vzal do svých otěží jasně domácí Villarreal a na gólmana Riesga se řítil jeden útok za druhým. Nebezpečná byla hlavně útočná dvojice Nihat - Llorente, která také několikrát nebezpečně prověřila schopnosti gólmana hostí. Smrtící úder však přišel až v 67. minutě. Po kombinaci Llorenteho s Canim se k zakončení z úhlu dostal první jmenovaný a míč trefil přesně do protipohybu Riesga - 2:1.

Huelva měla šanci vyrovnat v 77. minutě, kdy si vytvořila ojedinělou příležitost. Přímý kop Morrise byl nebezpečně tečován jedním z domácích hráčů a jen těsně minul Lopézovu svatyni. Zvýšit na 3:1 ještě mohl v 90. minutě Nihat, ale se svou šancí také nenaložil nejlépe, a tak utkání skončilo zaslouženým i když vydřeným vítězstvím domácích v poměru 2:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele