34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 1:1

Tak přece jen Sporting v letošním ročníku remizoval, nerozhodný výsledek ale přišel v tu nejméně vhodnou dobu. Gijón během celého zápasu přehrával Bilbao, které gólem v 92. minutě získalo jednobodovou odměnu, kterou si určitě za předvedený výkon nezasloužilo. Ale takový je fotbal a Sporting je zase o něco blíže sestupu...

První poločas byl zcela ve znamení domácích, Sporting ovládal hřiště, i když paradoxně největší šanci měli Baskové. Na Gijónu šla vidět obrovská snaha, ale kvalita a štěstí tentokráte nakloněny nebyly. Stadión El Molinón byl přitom narván k prasknutí, diváci hlasitě povzbuzovali své hrdiny již od předzápasové rozcvičky, ale zkrátka to nešlo. Athletic jakoby celý zápas šetřil síly a zdržoval hru... přesto nakonec odjel s bodem, který mu bohatě stačí.

Hostující trenér Capparrós stáhl už po osmnácti minutách Llorenteho, zatímco na druhé straně neúspěšně zkoušeli štěstí Barral (hned dvakrát, přičemž napodruhé mohl místo zakončení volit přihrávku na lépe postavené spoluhráče), Sastre, Míchel či Diego Castro.

Bilbao se soustředilo hlavně na brejky, ale domácí brankář Cuellar neměl až na jednu výjimku příliš práce. Tou výjimkou byla velká šace Toquera, jenž v ideální pozici brankáře domácích nepřekonal.

Začátek druhého poločasu ovládl rozhodčí Teixeira Vitienes, jenž ve velmi krátkém časovém sledu udělil domácím tři žluté karty, za což si vysloužil dlouho trvající pískot tribun, což vyvrcholilo ve chvíli, kdy sudí neodpískal penaltu za ruku Amorebiety v pokutovém území.

Diváci se uklidnili až s úvodní brakou zápasu, kterou po centur Diega Castra vsítil hlavou Bilic. Najednou musel hrát Athletic, zatímco role zdržujícího připadla domácím.

Vyrovnání nakonec přišlo, i když se s tím domácí nemohli smířit. Situace, po níž následoval osudný roh, totiž zaváněla faulem, který ale rozhodčí nechal bez povšimnutí a Iraola následně vyrovnal. Gijón je v problémech, Bilbao se může víc a víc soustředit na finále Copa del Rey.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele