37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Recreativo Huelva - Racing Santander 0:1

Huelva si definitivně podepsala ortel a po úspěšných sezónách padá zcela jasně do nižší soutěže, zřejmě skončí také na úplně posledním místě. V důležitém střetnutí se Santaderem nevstřelila ani jednu branku a týmu ze středu tabulky nechala všechny body po inkasované brance dvanáct minut před koncem od srbského kanonýra Nikola Žigiče. Duel byl delší dobu vyrovnaný, jenže s přibývajícím časem otevřeli domácí obranu a "po zásluze" na to doplatili.

Huelva se s nejvyšší soutěží loučí po třech letech, 33 bodů kolo před koncem je opravdu velmi ubohá vizitka. Sezónu se důstojně pokusí dohrát na hřišti Gijónu, tomu jde ovšem až o příliš mnoho. Santander poskočil na jedenácté místo o jednu příčku dopředu a může pohodlně tak naplnit svůj cíl - dostat se do lepší poloviny Priméra Division. V 38. kole mu k tomu zřejmě bude stačit výhra nad Getafe, to ale také vehementně bojuje o udržení.

Do první akce se probojoval hostující Žigič již v první minutě, hezká střela ale letěla nad branku. O chvilku později zkoušel štěstí z vápna Jonathan, jenomže proti byl tentokrát gólman Asier Riesgo, který předvedl obdivuhodný zákrok. Jejich tlak skončil na konci první desetiminutovky, přihrávku Jesúse Vázqueze uklidil Casado do boční sítě. Domácí se ukázali ranou z 25 metrů, kterou vyslal Javi Guerrero, gólman Antonio Tono byl ale mužem na svém místě.

Po půl hodině mohl opět otevřít skóre Žigič, v poslední možnou chvíli ovšem přispěchal s včasným zákrokem v jasné pozici Nef a bravurním skluzem reprezentačního útočníka odzbrojil. Huelva odpověděla pokusem Marco Rubena, hosty avšak zase držel strážce tří tyčí Tono. Stejný případ platil o dvě minuty později, ze souboje vojevůdců vzešel vítězně i tentokráte Tono. Santander zkusil být v průběhu druhé půle agresivnější a tato taktika nakonec přeci jen přinesla své ovoce.

Hosté byli tedy i aktivnější, i když útočit potřeboval hlavně domácí výběr. Druhé dějství otevřel ranou Oscar Serrano, byl ale zablokován obětavým Nefem. Po centru Gonzalo Colsy hlavičkoval nebezpečně Žigič, brankář Riesgo ovšem vytáhl něco ze svého umění a jedním prstem vyškrábl balón nad branku. Z následného rohového kopu hlavičkoval Žigič již mimo. Nicméně nejlepší muž na trávníku se dočkal dvanáct minut před koncem, po dlouhém nákopu brankáře a dobré práci Jonathana uklidil míč pohodlně do sítě, domácí fanoušci jen nevěřícně kroutili hlavami a veškerá snaha v závěru už byla zbytečná.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele