10. kolo
09.11.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 1:0

Domácí Deportivo La Coruňa se díky hubenému vítězství 1:0 a ziskem tří bodů nad Espanyol Barcelona, posunula hned na 6.místo španělské Primera División.

Deportivo chtělo doma navázat na úspěch z minulého kola, kdy vyhrálo na půdě Realu Betis rozdílem třídy 3:0. Na druhou stranu jeho soupeř Espanyol v minulém kole uhájil na svém stadionu hubené vítězství 1:0 s CA Osasuna a po šesti zápasech se tak dočkal konečně vítězství.

Do utkání vstoupili lépe domácí, když se po úvodních 5 minutách uvolnil Joan Verdú, prošel přes dva obránce a mířil pouze do boční sítě. Stávající tlak Deportiva rostl, ale fanoušci domácích museli čekat další půlhodinu na jejich úvodní branku.

Ta přišla ve 38.minutě, když Angel Lafita zatáhl míč po křídle a nízkým centrem našel nabíhajícího Andrése Guardada. Ten nedal ranou přímo z voleje hostujícímu brankáři Kamenimu žádnou šanci. Pro Mexičana ve službách La Coruni to byla jeho první trefa v modrobílém dresu.

Deportivo pokračovalo ve svém náporu a vedení mohlo zvýšit ještě do konce prvního poločasu. Do šance se znovu dostal Guardado, když mu balon předložil výborně hrající Verdú. Jeho střela ovšem letěla vysoko nad břevno.

Espanyol se probral okamžitě začátkem druhé půle, když se začalo dařit hostujícímu útočníkovi Luisi Garcíovi. Ten ve své šanci nedokázal lépe zakončit křížový centr Naného.

Podobnou šanci měl po chvíli Sanchez. Jeho střelecký pokus však spřehledem zlikvidoval brankář Deportiva Daniel Aranzubia.

Domácí poté znovu přešli do útoku, ale střele Lafity z 62. minuty chyběla menší dávka štěstí. Hosté po této akci otevřeli hru a hnali se za vyrovnáním. Této situace mohl využít střídající Rodolfo Bodipo když v 74. minutě ztroskotal v souboji jeden na jednoho na brankáři Kamenim.

Ke konci se dostal do slibné šance ještě Lafita, ale ani on skóre nezměnil. Utkání tedy skončilo výhrou Deportiva 1:0, díky které poskočilo na 6. pozici. Naopak Espanyol Barcelona klesl až na 12. místo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele