34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Recreativo Huelva 1:2

Osasuna v poslední minutě nastavení ztratila naději na remízu a počtvrté v řadě nevyhrála. Naopak Huelva oživila své naděje na udržení, když po osmi zápasech dokázala konečně vyhrát.

Před důležitým zápasem o záchranu byla favorizovaná Osasuna, která by se v případě výhry oddálila sestupovým příčkám na pět bodů, nakonec ale prohrála a naposledy tak slavila výhru před necelým měsícem. Kvůli špatným výsledkům z posledních týdnů klesl tým Jaroslava Plašila na šestnáctou příčku s dvěma body náskoku na sestupující Gijón. Naopak Huelva silně posílila své naděje na udržení v Primera Division, když přerušila svou dva měsíce trvající sérii bez výhry. Na poslední nesestupové místo nyní ztrácí jediný bod.

Prakticky po celý zápas vedla domácí Osasuna, za kterou se po pětadvaceti minutách hry trefil uruguajský útočník Walter Pandiani. Ten zaznamenal již svou desátou trefu v sezoně. Hosté se ale probrali v závěru zápasu a nakonec vybojovali všechny tři body. Devět minut před koncem vyrovnával Ersen Martin, v páté minutě nastavení rozradostnil fanoušky Huelvy svým prvním gólem v sezoně obránce Nasief Morris.

Aktivněji do zápasu vstoupili hosté. Již po několika minutách se musel mít na pozoru brankář domácích Roberto, který musel krýt pokusy Sisiho a Javiho Fuega. Nakonec to ale byla Osasuna, která se mohla radovat z úvodního gólu. V 26. minutě se totiž prosadil zkušený střelec Pandiani. Cesar Azpilicueta poslal dlouhý aut do pokutového území, na přihrávku si naskočil právě Pandiani a tvrdou hlavičkou překonal hostujícího brankáře Riesga.

Osasunu vstřelený gól nabudil a málem se radovala ze zvýšení náskoku. Centr zprava ale před Riesgem tečoval obránce těsně mimo svou branku. Po půlhodině hry se opět připomněla Huelva. Adrian Colunga se objevil v nadějné pozici, zblízka ale nepochopitelně nastřelil pouze tyč Robertovy branky. Ke konci zápasu se ještě do šance protlačil Adrian, ale i s jeho hlavičkou si poradil jistý brankář domácích.

Recreativo se nedokázalo vypořádat s dobrou defenzivou svého protivníka, přišla jim ale nečekaná pomoc v podobě druhé žluté karty Sergia. Obránce Osasuny nedovoleným zákrokem zastavil aktivního Adriana a rozhodčí neotálel vytáhnout červenou kartu. Přesto byli domácí stále lepším týmem a v dobré příležitosti se objevil i Plašil, který pálil těsně mimo. O něco lépe zamířil jeho kolega Massoud Shojaei, ten ale trefil pouze levou tyč Riesgovy brány.

Ke konci zápasu ale Recreativo získávalo převahu a ke konci byla Osasuna pod veliký tlakem. Fantastický zákrok předvedl v 77. minutě Roberto, který dokázal na poslední chvíli vystrčit Adrianovu střelu na rohový kop. O čtyři minuty už se ale hosté mohli radovat z vyrovnání. Adrian našel v pokutovém území neobsazeného Martina, který zachoval chladnou hlavu a poslal míč chladnokrevně do dolního rohu brány.

Nakonec bralo Recreativo dokonce všechny body. Téměř všichni hráči hostů se sešli v pokutovém území Osasuny a na dlouhý pas Fuega nejlépe zareagoval Morris, který volejem prostřelil hradbu těl před sebou i smolného hrdinu zápasu Roberta.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele