15. kolo
14.12.2008 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sporting Gijón 3:0

Athletic Bilbao jasně porazil Sporting Gijón a začíná se vzdalovat sestupovým vodám, kam byl po nepovedeném začátku sezóny mnohými odsouzen. Sporting pokračuje v nevyrovnaných výkonech a přetrhl šňůru dvou venkovních výher v řadě.

Baskům se podařilo rychle vsítit úvodní branku, což vlastně rozhodlo. Hosté faulovali Fernanda Llorenteho v pokutovém území a sám postižený se ze značky pokutového kopu nemýlil.

Domácí využili výhody dobrého startu, nepolevili a zanedlouho se dočkali další odměny. Rohový kop Davida Lópeze našel Llorenteho, od nějž se míč dostal k Vélezovi a do sítě jej nakonec dopravil Iraola.

"Do třetice všeho dobrého,” si mohli říct diváci na San Mamés, když i z třetí větší šance padl gól. Po asistenci Fran Yesteho se nemýlil David López, po půlhodině byl stav 3:0 a bylo rozhodnuto.

Do přestávky ještě zahrozil Athletic znovu z rohu a poté Gijón prostřednictvím Barrala, ale stav se neměnil.

Sporting se sice po změně stran snažil s výsledkem něco udělat, ale byl bezzubý a nakonec mohl být rád, že další gól nedostal. Aktivní byl zvláště Fernando Llorente, jehož několikrát zastavil až brankář Cuéllar.

Závěr zápasu byl trochu nešťastný, když se po srážce Cuéllara s Gurpeguiho museli oba aktéři odebrat ze hřiště a hosté zůstali několik sekund bez brankáře.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele