18. kolo
06.01.2008 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid udolal bojovnou Zaragozu

Bílý balet udržel svůj sedmibodový náskok před druhou Barcelonou a i po 18. kole vede La Ligu. Na domácím hřišti si poradil se Zaragozou hlavně díky výkonu Ikera Casillase a Robinha. Hosté přes statečný výkon opustili Santiago Bernabéu se svěšenou hlavou.

Domácí nastoupili v předpokládané sestavě, u hostů došlo proti očekávání v základu k několika změnám. Místo Gabiho nastoupil do středu zálohy bývalý hráč Realu Albert Celades a do branky zkušený López Vallejo.

Utkání začlo v poklidném tempu, domácí zkraje zápasu kontrolovali hru, první náznak šance měl Van Nistelrooy, který přestřelil z hranice vápna. Až do 15. minuty se obraz hry příliš nezměnil. Pak se zranil Gabriel Heinze, kterého nahradil Torres. Trenér Schuster tak musel přeskupit obranu: Ke Cannavarovi se postavil do stoperské dvojice Ramos, zatímco vystřídavší Torres zaujal pozici na pravém kraji defenzívy.

Odchovanec Torres se hned uvedl průnikem, který zakončoval hlavičkující Baptista, ovšem s jeho pokusem si poradil Vallejo. Pak se osmělila Zaragoza, tečovaná střela Oliveiry škrtnula břevno, a poté dalekonosný projektil Luccina zase tyč Casillasovy branky. Zaragoza se postupně dostávala do tlaku. Ten se projevil ve 22.minutě, kdy pronikl Diego Milito středem obrany Realu a jeho střelu dorazil, naneštěstí pro Zaragozu v ofsajdové pozici do sítě Oliveira.

Na druhé straně opět pronikal Torres, ale tváří v tvář Vallejovi chěl ještě přihrát a šance tak přišla vniveč. Vzápětí prokázal své kvality Iker Casillas, když vychytal v souboji jeden na jednoho kanonýra Milita. Poté z dálky střílel Oliveira a zaragozskou kanonádu uzavřel v 29. minutě Sergio García, který jedovatou střelou z pravé strany vápna opět zaměstnal Casillase.

Real se v této fázi zápasu nechal snadno zatlačit do úzkých. Jedinou vlaštovkou byl průnik Robinha do vápna, ale jeho centr na Raúla zblokoval Sergio. Poté znovu úřadoval Sergio García. Ve 36.minutě pálil zdálky mimo a o pět minut později jeho střelu z vápna vyrazil skvělý zápas chytající Casillas. Poslední šanci Zaragozy v prvním dějství měl Diego Milito, který po rohu zblízka přestřelil hlavou svatyni Realu. Domácí mužstvo odpovědělo na pískot vlastního publika příležitostní Robinha po zpětné přihrávce Van Nistelrooye, která však rovněž neměla gólové vyústění. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Druhý poločas začal, jak ten první skončil. Bílý balet zbytečně ztrácel míče a poskytoval tak příležitosti nažhavené Zaragoze. V 50. minutě těsně minul Oliveira a bombu Zapatera o pět minut později zneškodnil Casillas. Na hřišti se nato objevil Guti, který vystřídal nevýrazného Sneijdera. Nebylo to však nic platné, protože převaha hostujícího celku pokračovala a obrana Realu častokrát připomínala zpomalený film.

V 59. minutě se zaskvěl už po několikáté Casillas, když po přímém kopu Celadese zabránil míči z hlavy Dioga v cestě do sítě. A o minutu později však měl gólman Madridu štěstí, protože Oliveira po přihrávce Sergia Garcíi namířil svou přízemní střelu do tyče. Paradoxně tak udeřilo na druhé straně. V 65.minutě se Robinho zprava přehnal kolem Juanfrana, odcentroval do šestnáctky, kde stopeři Zaragozy zůstali jako solné sloupy a Van Nistelrooy opět dokázal, že se mu proti aragonskému týmu daří a prudkou hlavičkou nedal Vallejovi šanci - 1:0!

Krutý trest v podobě inkasované branky Zaragozu zmrazil, takže i další příležitost měl Real. V 73. minutě prošel tentokrát zleva Robinho kolem Dioga a jeho střela jen těsně minula brankovou konstrukci. Na druhé straně pěkně prošel Milito a jeho nebezpečnou přihrávku na Oliveiru včas ukopl Marcelo. A opět se vyplnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Robinho prošel takřka přes půl hřiště a místo přihrávky volnému Van Nistelrooyovi zvolil křížnou střelu k tyči mezi Ayalou a Vallejem a zvýšil náskok Realu už na dvě branky.

Bílý balet ožil a vzápětí měl první šanci v zápase i Raúl, ale minul. Na druhé straně patřil dalekonosný oblouček vystřídavšího Oscara, bezpečně krytý Casillasem spíš do kategorie kuriozit.

Zaragoza si tak své poslední příležitosti nechala až do nastavení. Nejprve chytře prošel motivovaný Diogo a jeho střelu zblízka Casillas vyrazil. V poslední akci zápasu střílel z přímého kopu Gabi, ale neprostupná hráz v podobě madridského brankáře opět odolala, stejně jako při dorážce Milita. Iker Casillas si tak vysloužil potlesk zaplněných tribun, jelikož on byl hlavním strůjcem úspěchu Realu. Zaragoza svého soupeře sice přestřílela, ovšem zaostala v efektivitě a to zapříčinilo její porážku, která dění na hřišti příliš neodpovídá.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real bude dále postupovat směr titul. tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Real to s přehledem zvládne, byť je Zaragoza nadprůměr španělské Primera División, tak jim to v tomto zápase nebude k ničemu. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

31.10.2007 v ten den naposledy ve Primera Division zaragoza vyhrala mistrak..takže real jasne 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

real je jisty favorit tip:4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele