20. kolo
22.01.2005 22:00 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 4:3

Bilbao porazilo divokým skóre Pamplonu a na toto baskické derby se bude asi ještě dlouho vzpomínat. Osasuna vedla po 55 minutách už o tři branky a možná mnozí příznivci Athletiku zklamaně odcházeli. Ti co zůstali však byli svědky neuvěřitelného zvratu. Ke zteči zavelel dvěma góly Yeste a obrat dokonal minutu před koncem Julen Guerrero. Lépe začali hosté, první zákrok si připsal Aranzubía po střele Kamerunčana Webó. Další akce Osasunu už skončila gólem, když Pablo García prostřelil vše co mu stálo v cestě a trefil se přesně do pravého horního růžku branky. Iniciativu převzali domácí a gólman Elía se měl co ohánět. Po přihrávkách Murilla a Yesteho neuspěl dvakrát Llorente, proti hlavičce Prieta a pokusu Ezquerra zasáhl právě Elía.

Krátce po změně stran potvrdili hosté vysokou efektivitu. První Webóvu střelu Aranzubía vyrazil, míč však vrátil před branku Expósito a Webó hlavou zvýšil. Bilbao bojovalo, Gurpegi nabyl do šance Yestemu, ale s jeho levačkou si Elía poradil. Naopak trestala Pamplona, když z trstného kopu zvýšil Punal. Athletic se však nadechl k nevídanému obratu. Llorente vytvořil šanci pro Yesteho a ten se nemýlil, další gól přidal opět Yeste a to z trestného kopu. O vyrovnání se postaral Tiko, když dopravil do sítě odražený míč z hranice vápna. Dílo zmaru pro hosty dokonal minutu před koncem po Iraolově pasu přesným zakončením Guerrero. Vypjatost posledních okamžiků neunesla hlavní postava Bilbaa Francisco Yeste, když dostal druhou žlutou kartu za zbytečný faul na půlce hřiště.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to bylo něco

Reagovat
HOST*host

Bilbao je doma k nezastavení. Utkání jsem sledoval, paráda!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele