27. kolo
06.03.2004 21:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 3:0

Hrdinou večera byl Vicente Rodríguez Guillén, který dva góly sám dal a na třetí perfektně nacentroval Juanu Sanchezovi a ještě trefil dvakrát tyč. Domácí však opět přišli o Pabla Césara Aimara, který pro znovuobnovené zranění střídal ještě v první půli.

Vítězstvím ve vyrovnaném zápase s La Corunou uhájila Valencia před svým soupeřem druhou příčku v tabulce a vzhledem k remíze Realu Madrid na Santanderu stáhla jeho náskok na čele tabulky na šest bodů.

Zápas začal pro Valencii slibně. Vicente, který si přeběhl výjimečně na pravou stranu, pronikl s míčem až do pokutového území a na jeho okraji téměř u brankové čáry spadl po kontaktu s jedním z hostujících obránců. Zákrok to byl asi čistý, ale rozhodčí nařídil pokutový kop a nic nedbal vytrvalých protestů hráčů La Coruni. K penaltě se postavil Baraja, ale zamířil slabě téměř doprostřed branky a Molina jeho střelu vyrazil. Domácí to nezlomilo, Molinovu pozornost vyzkoušel střelou ze střední vzdálenosti vyléčený tvůrce hry domácích Aimar. Po dvaceti minutách dostala Valencia příležitost ještě jednoho pokutového kopu. Mista svou šanci ještě neproměnil, ale k míči odraženému Molinou se řítil Aimar. Mauro Silva ho zezadu skluzem trefil do nohy a byl vyloučen. Pokutový kop proměnil s přehledem pěknou střelou levačkou Vicente.

O pět minut později trefil nejlepší hráč zápasu Vicente dalekonosnou střelou břevno. Bohužel Mauro Silva svým skluzem obnovil Aimarovi jeho zranění, ten byl střídán a zbytek zápasu strávil na střídačce nechápavě kroutíce hlavou se slzami zklamání v očích. Vystřídal ho Juan Sanchez, ale v další šanci domácích trefil jen boční síť. Za hosty se snažil ohrozit branku soupeře především Luque, ale větší šanci si hráči Deporu nevytvořili.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji, přesto se jen ztěží dostávali do šancí. S halavičkami Pandianiho a Césara Martína si Canizares poradil. Ayala zabrnkal domácím fanouškům na nervy při promáchnutém pokusu o malou domů na půlící čáře. Po Vicenteho průniku po levé straně zakončoval jen slabě Rufete. Trestné kopy měl všechny na starosti taktéž Vicente, ten první Molina chytil, druhý hlavičkoval jen vedle Baraja. Hosté se snažili, dvakrát se střelecky neprosadil střídající Tristán. Neuspěl se svým pokusem ani na druhé straně Juan Sanchéz. Další góly přišly až v poslední minutě nastaveného času. Nejprve aktivní Vicente, který v tomto zápase vystřelil osmkrát na branku Deporu, při sólové akci obešel protihráče a zvýšil střelou podél padajícího Moliny. Poté při třetím gólu šel míč od Angula nalevo k Vicentemu, ten nacentroval zpětně na hranici vápna, kde stál úplně volný Juan Sanchéz, pro kterého už nebyl problém hlavičkovat do poloodkryté branky hostí a uzavřít tak pro La Corunu poněkud kruté skóre zápasu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Depor dostane přes dršku 3:1 i když je ve formě ale to nevadí protože Valencia je ROZDRTÍ

Reagovat
Xavi

Valencie má výhodu domácího prostředí, ale podle mě je hlavní, že Depor teď bude hrát důležitej zápás s Juve, takže Valencie je dost ve výhodě, ale Depor má zase lepší formu. Hmm - zajmavej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele