Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 18:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Fanoušci Dinama Záhřeb (© AFP)

Betis se do osmifinále nepodívá, v Záhřebu se na obrat nezmohl

Dinamo Záhřeb uhájilo v odvetě šestnáctifinále Evropské konferenční ligy těsný náskok, když s Betisem remizovalo na vlastním hřišti 1:1. Skóre otevřel ve 38. minutě efektní patičkou Cédric Bakambu, jenž se tak prosadil hned při své premiéře v základní sestavě Andalusanů. Po změně stran však srovnal Takuro Kaneko a poslal Chorvaty do další fáze. Hosté si z posledních pěti venkovních klání v evropských pohárech připsali jedinou výhru a v soutěži končí.

Ofenzivní výkony Dinama stály a padaly s rozpoložením Bruna Petkoviče. Silově založený forvard se postaral o všechny čtyři předchozí góly Záhřebu, přičemž jeden z nich zaznamenal na stadionu v Seville. Tam se navíc činila i obrana, a tak si outsider odvezl na domácí hřiště jednobrankový náskok. To mohlo být pro Betis zničující, jelikož jeho útočné snahy při absenci zraněného Isca často působily značně bezzubě.

Úvodní čtvrthodina nabídla opatrnou hru na obou stranách, a první střelecký pokus mířící mezi tři tyče si tak připsal až v 18. minutě Petkovič. Pokus 29letého Chorvata z volného přímého kopu však dokázal vytáhnout nad břevno Rui Silva. Ten se musel mít na pozoru i o několik chvil později, když na hranici malého vápna obdržel míč právě Petković, tentokrát ale orazítkoval pouze vnější stranu pravé tyče.

Otěže zápasu následně převzali hosté z Andalusie, kteří byli za svou aktivitu odměněni ve 38. minutě. Na přízemní centr Aitora Ruibala z pravé strany si před brankou počkal Bakambu, jenž patičkou šikovně tečoval míč za záda Ivana Nevistiće.

Betis po změně stran pokračoval v aktivitě a pouze díky několika úspěšným blokům ze strany Dinama se rozdíl ve skóre nezvětšil. Místo toho si domácí vypracovali v 59. minutě skvělou příležitost, po které bylo na Stadionu Maksimir srovnáno. Na levé straně hřiště šikovně potáhl míč Arbër Hoxha, jehož přihrávku pod sebe zužitkoval střelou do odkryté brány Kaneko.

Hosté se ocitli ve složité situaci a k udržení postupových nadějí potřebovali nutně skórovat, proti organizované defenzivě soupeře se jim to už však nepodařilo.

Dinamo Záhřeb se tak postaralo o jedno z největších překvapení, když nevpustilo Betis do osmifinále. Jméno dalšího soupeře se dozví 23. února.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:2e

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
Messiáš

Banda kurburtu ten Betis. Týmy ze Sevilly se letos předvedly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele