Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Emiliano Martínez (© AFP)

Diváci v Amsterdamu se gólů nedočkali. Šlágr Konferenční ligy rozhodne až odveta

Fotbalisté Ajaxu remizovali v úvodním domácím osmifinále Konferenční ligy s Aston Villou 0:0. Utkání, jež bylo po losu označováno za jeden z vrcholů tohoto kola, rozhodně nesplnilo vysoká očekávání a k vidění byla spíše taktická bitva. Větší šance se daly spočítat na prstech jedné ruky, a tak se diváci v Johann Cruijff Areně branky nedočkali. Nejzajímavější částí celého klání byl bezpochyby jeho závěr, ve kterém padla červená karta napřed pro Ezriho Konsu a následně i pro domácího Tristana Gooijera.

Fanoušci fotbalu, kteří letošní sezoně nevěnovali tak detailní pozornost, by s údivem sledovali názor sázkových kanceláří na postupujícího. Za jejich predikcemi stála forma celků z domácích soutěží. Ajax, účastník semifinále Ligy mistrů z ročníku 2018/2019, v Eredivisie koukal na vedoucí PSV s téměř 30bodovým odstupem. Naopak silně favorizovaná Aston Villa, jež se v osmifinále evropského poháru představila poprvé od roku 1998, v Premier League válela a byla čtvrtá.

Příznivci atraktivního fotbalu, kteří přišli na zápas později, nemuseli ničeho litovat. V jeho úvodu se totiž nic zásadního před branami obou celků nedělo. První pozdvižení na tribunách vyvolal domácí mladík Jorrel Hato, když skvělou průnikovou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Briana Brobbeyho, avšak svalnatý hrotový útočník napálil míč pouze do boční sítě. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Také rozjezd druhého dějství byl poněkud pomalejší. Až v 67. minutě měl k první přesné trefě zápasu blízko Kenneth Taylor, avšak po kombinaci s Bornou Sosou nakonec nechal vyniknout hostujícího brankáře Emiliana Martíneze. Největší rozruch způsobil až závěr zápasu, kdy druhou žlutou kartu napřed obdržel Konsa a stejný počin se povedl o tři minuty později i domácímu Gooijerovi, a tak oba týmy dohrávaly v 10 hráčích.

Aston Villa tak na půdě evropskými poháry ošlehanějšího soka remizovala. Odvetný duel v Birminghamu je na programu 14. března.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
VTID94

Reagovat
Seydou Doumbia

bře ty

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele