Další články

Baník Ostrava získal z Plzně na hostování Faltu

Druhou zimní posilou fotbalistů Ostravy je Šimon Falta. Osmadvacetiletého záložníka či obránce Baník získal na půlroční hostování s opcí z Viktorie Plzeň.

Falta: Potřebujeme sérii vítězství, ať jsme tam, kde chceme být

Záložníka Šimona Faltu potěšilo, že fotbalisté Plzně v dnešním 17. kole první ligy navázali na týden starou výhru 2:0 nad Pardubicemi a stejným poměrem triumfovali i v Ostravě. Viktoria poprvé od září zvítězila ve dvou kolech po sobě a posunula se na páté místo. Podle Falty potřebují Západočeši vítěznou šňůru, aby byli tam, kde chtějí.

Plzeň posílil krajní záložník Falta z Olomouce

Kádr Plzně posílil záložník Šimon Falta, který na západ Čech přestoupil z Olomouce. Sedmadvacetiletý levonohý hráč podepsal s Viktorií smlouvu na dva a půl roku. Plzeňští o tom informovali na klubovém webu.

Olomouc trénuje kvůli viru na Maltě bez Hubníka a dalších opor

Příprava Sigmy Olomouc na jarní boje v první lize se komplikuje hned od začátku. Tým trenéra Radoslava Látala odletěl dnes dopoledne z Brna na týdenní soustředění na Maltu bez sedmi hráčů základního kádru včetně kapitána Romana Hubníka. Důvodem absence šesti z nich byl pozitivní test na koronavirus, kterým se musel podrobit každý člen výpravy na ostrov ve Středozemním moři.

Odvolací komise potvrdila trest pro Faltu, nebude hrát se Zlínem

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR potvrdila jednozápasový trest pro olomouckého záložníka Šimona Faltu, který tak vynechá následující utkání 12. kola první ligy se Zlínem. Odvolací komise po odvolání hanáckého klubu účinnost trestu disciplinární komise původně odložila a Faltovi minulou sobotu dovolila hrát proti Spartě.

Šéf disciplinárky Baček nesouhlasí s odložením Faltova trestu

Předseda disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richard Baček se ohradil proti verdiktu odvolací komise, která olomouckému záložníkovi Šimonu Faltovi odložila trest za červenou kartu. Podle funkcionáře by se výsledek stejně tak jako další okolnosti zápasu neměly dodatečně měnit.

Olomouc se odvolala proti trestu Falty, ten může hrát se Spartou

Vedení Sigmy Olomouc se odvolalo proti jednozápasovému trestu pro Šimona Faltu. Pětadvacetiletý záložník dostal ve čtvrtek od disciplinární komise distanc za vyloučení v utkání s Libercem, přestože komise rozhodčích uznala, že sudí Zbyněk Proske chyboval a měl mu udělit jen žlutou kartu.

Podle komise rozhodčích neměl být olomoucký Falta vyloučen

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR sudí Zbyněk Proske chyboval, když v sobotním ligovém utkání mezi Libercem a Olomoucí vyloučil hostujícího Šimona Faltu. Záložník Sigmy měl být potrestán jen žlutou kartou.

Výsledek bereme, zhodnotil Falta výhru 2:0 nad Kajratem

Ačkoli fotbalisté Sigmy Olomouc v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy s Kajratem Almaty sahali po ještě vyšší výhře než 2:0, podle záložníka Šimona Falty výsledek berou. Jsou si totiž vědomi, že i kazašský soupeř mohl dát gól. Proto je hlavní, že se do odvety povedlo doma udržet čisté konto.

Reprezentant Falta prodloužil smlouvu v Olomouci

Reprezentant Šimon Falta prodloužil smlouvu v Sigmě Olomouc. Čtyřiadvacetiletý záložník dnes podle oficiálních facebookových stránek klubu podepsal na Hané kontrakt do června 2021.

Olomouci se daří a Housku s Faltou to vyneslo do národního týmu

Je to téměř pět let, kdy v národním týmu byli naposledy dva zástupci Olomouce. Tehdy v lednu 2013 nominoval trenér Michal Bílek Tomáše Hořavu a Michala Ordoše na přípravu s Tureckem. Od té doby se hráči Sigmy prosadili většinou maximálně do jednadvacítky.

Zraněné Řezníka se Zmrhalem nahradil Falta s Coufalem

Z české reprezentace před přípravnými zápasy s Islandem a Katarem na turnaji v Dauhá vypadli Bořek Dočkal, Matěj Vydra a po dnešním tréninku také Radim Řezník s Jaromírem Zmrhalem. Do nominace naopak trenér Karel Jarolím doplnil hned osm nových jmen.

Falta dal v jediném zápase stejně gólů jako za sezonu v FNL

O vydařeném vstupu Sigmy Olomouc do první ligy v podobě výhry 2:1 v Mladé Boleslavi rozhodl odchovanec Šimon Falta, který v jediném utkání zaznamenal stejně branek jako za celou minulou sezonu druhé nejvyšší soutěže. Proti Boleslavi však ukázal, že pracuje na zlepšení své efektivity a v šancích se zachoval mazácky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele