Další články

Nešťastník Aké a spasitel McTominay: 8. kolo Premier League v kostce

Série ligových nezdarů trvající téměř osm let je minulostí. Arsenal v očekávaném šlágru udolal Manchester City 1:0 brankou Gabriela Martinelliho, který v 86. minutě s pomocí teče Nathana Akého dostal Emirates Stadium do varu. V euforii se o víkendu topil také Scott McTominay, jenž dvěma trefami v nastaveném čase rozhodl o výhře Manchesteru United nad Brentfordem 2:1, a po odmlce zazářil také Raheem Sterling z Chelsea.

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Zostuzení Tottenhamu a další ztráta Arsenalu: 32. kolo Premier League v kostce

Newcastle po 20 letech v Lize mistrů? Ano, tento scénář se výrazně přiblížil realitě. Magpies totiž v nezapomenutelném utkání nasázeli Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách, vyhráli 6:1, odskočili pátým Spurs na rozdíl šesti bodů, a navíc mají zápas k dobru. V milionářské soutěži už jistě nebude scházet poprvé od ročníku 2016/17 Arsenal, ale po remíze 3:3 s posledním Southamptonem to hráče Gunners bezesporu nezajímalo.

Pepova Diskont League: 31. kolo Premier League v kostce

Jsme zvyklí, že Premier League způsobuje výrazné rotace v základních sestavách. Že na ligu zkrátka manažeři zpravidla nasazují ty ideální, prémiové, jedenáctky a v pohárech to hold odehrají mladí. No tak Pep Guardiola v tomhle směru udělal úplnou revoluci, protože Premier League pro něj už vůbec prémiová není. Jakožto aktuálně až 4. nejdůležitější soutěž je to pro něj spíš liga diskontní...

Tottenham. Wales. Golf. In that order: 26. kolo Premier League v kostce

"Na světě není manažer, který by nepostavil Garetha Balea, když je fit," pravil José Mourinho. Naposledy Bale góly jako na běžícím páse dával někdy na podzim 2018, a to je skutečně dlouhá doba. Mezitím, z různých důvodů, exceloval spíš na golfových pažitech. Teď to však vypadá, že se velšský hrdina skutečně dostává do staré formy. A o víkendu to odneslo Burnley.

Nejdřív Suk, teď Cuf: Sestava 13. kola Premier League

Na časy, kdy čeští fotbalisté v nejkonkurenceschopnější soutěži planety hráli prim, jsme dlouho jen se slzou v oku vzpomínali. Dva slávističtí Kladiváři ovšem zalepují naše staré rány víc než důstojně. Tomáš Souček už patří několik měsíců k miláčkům fanoušků West Hamu, no a odnedávna se k němu připojil i Vladimír Coufal. Jeho raketový vzestup vyvrcholil skvělým výkonem proti Crystal Palace.

Ole hodil do talónu žolíka: Sestava 10. kola Premier League

Nějakých dvacet let zpátky to byl nynější trenér Manchesteru United, kdo pod vedením Alexe Fergusona zhmotnil pojem dokonalého žolíka - útočníka, který přijde z lavičky a zničí unavenou obranu soupeře. V neděli Ole Gunnar Solskjaer našel svého nástupce. Je mu 33, za poločas stihl v Southamptonu 2+1 a rozhodně se nedá očekávat, že by roli náhradníka hodlal plnit i nadále...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele