Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Macek dostal v Luganu smlouvu do roku 2025

Záložník Roman Macek podepsal v Luganu novou smlouvu a bude hráčem švýcarského klubu až do konce sezony 2024/25. Do Lugana přišel třiadvacetiletý fotbalista v létě 2018 na hostování z Juventusu a později tam natrvalo přestoupil. Původní smlouva měla vypršet v roce 2022.

Macek přestoupil do Lugana, Juventus si ponechal předkupní právo

Nadějný český fotbalista Roman Macek přestoupil z Juventusu do Lugana, kde už na podzim hostoval. Ve švýcarském klubu dnes podepsal smlouvu do léta 2022. Podle italských médií za něj Lugano zaplatilo dva miliony eur (asi 51 milionů korun) a Juventus si ponechal předkupní právo na jeho případné angažování v budoucnu.

Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Macek prodloužil smlouvu s Juventusem, ale bude hostovat v Luganu

Reprezentant do 21 let Roman Macek s Juventusem prodloužil smlouvu do léta 2021. Tuto sezonu ale jednadvacetiletý záložník stráví na hostování ve švýcarském Luganu.

Macek ulovil fotku s Ronaldem, rád by si s ním v Juventusu zahrál

Český záložník Juventusu Roman Macek na vlastní kůži zažil, jaké šílenství v Turíně i celé Itálii vyvolal přestup hvězdného útočníka Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Na talentovaného záložníka udělal kapitán portugalské reprezentace při osobním setkání velký dojem, i díky tomu, že s úsměvem vyslyšel jeho prosbu o společnou fotografii.

Češi v zahraničí: Dočkal krásně loboval, Hloušek zažil vpád fans na hřiště

Jeden z nejlepších zápasů v zámořské MLS má za sebou Bořek Dočkal. Na vítězství Philadelphie nad Realem Salt Lake se podílel hezkým gólem a asistencí. Antonín Barák z Udine přispěl gólovou přihrávkou k záchraně v italské lize. Adam Hloušek slaví s Legií Varšava polský titul. Poslední utkání v Poznani se ale nedohrálo kvůli nevídanému řádění fanoušků.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Češi v zahraničí: Morávek se červenal, Vydra zahodil penaltu

Žádné velké české hody to tedy o tomto víkendu od českých fotbalistů v zahraničí nebyly. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu a Antonín Barák z italského Udine si připsali gólové asistence. Jinak se ale Češi zviditelnili i v negativním smyslu. Matěj Vydra ve druhé anglické lize neproměnil penaltu, Jan Morávek zase viděl v bundeslize červenou kartu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele