Další články

Švancara usiluje o dotaci na obnovu stadionu za Lužánkami

Projekt bývalého ligového fotbalisty Petra Švancary s názvem Dejme za Lužánkami Š(v)anci mladým se dostal do finálového výběru 4. ročníku participativního rozpočtu města Brna Dáme na vás. Švancarův projekt je jedním z nejpodporovanějších z celkového počtu pětašedesáti, o jejichž podpoře mohou v listopadu hlasovat samotní Brňané.

Švancarova rozlučka připomněla slavné časy brněnského fotbalu

Rozlučka Petra Švancary na stadionu Za Lužánkami připomněla slavné časy brněnského fotbalu. Báječnou atmosférou vytvořilo podle policejního odhadu téměř 35.000 diváků. Do exhibičního utkání zasáhli kromě bývalých Švancarových spoluhráčů také hokejisté z NHL.

S davy fanoušků na Švancarově rozlučce mají pořadatelé potíže

Asi 35 tisíc lidí dorazilo dnes na rozlučku Petra Švancary na brněnský stadion Za Lužánkami, který byl ještě před časem značně zchátralý. Kvůli velkému zájmu fanoušků se pořadatelé a policie potýkají s vážnými problémy.

Na Švancarovu rozlučku přijeli i hokejisté z NHL

Brněnský útočník Petr Švancara vzkřísí při své sobotní rozlučce s kariérou slavnou minulost stadionu za Lužánkami. Akce, při níž se vedle Švancarových spoluhráčů představí například i hokejisté z NHL Jakub Voráček, Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý, Radek Smoleňák nebo zpěvák Vojta Dyk, byla vyprodaná za pouhých sedm dnů.

Švancarovu rozlučku obstará utkání jeho týmu s výběrem hráčů NHL

Při rozlučce útočníka Petra Švancary s kariérou na zchátralém brněnském stadionu za Lužánkami se utkají v exhibičním zápase jeho tým s výběrem hokejistů z NHL. Švancara chce na akci nalákat přes dvacet tisíc diváků. Předprodej vstupenek začne před sobotním prvoligovým utkáním Zbrojovky Brno s Jabloncem.

Na stadionu za Lužánkami se odstraňovaly z tribun pařezy

Na brněnském stadionu za Lužánkami, na němž se už 14 let nehrál žádný zápas, dnes znovu pracovali brigádníci a také hasiči, kteří odstraňovali z tribun pařezy. Pokračovali tak v přípravě zpustlého sportoviště na rozlučku oblíbeného brněnského fotbalisty Petra Švancary, která se uskuteční 27. června.

Brno chce za symbolickou cenu pronajmout stadion Švancarovi

Brněnští radní dnes schválili záměr pronájmu pozemku stadionu Za Lužánkami včetně stavby skupině kolem fotbalisty Petra Švancary, která se pokouší chátrající stadion opravit. Cena bude symbolická, například jedna koruna, řekla dnes novinářům náměstkyně primátora Klára Liptáková (KDU-ČSL). Podle ní je totiž potřeba celou situaci uvést do souladu s legislativou.

Švancara oživí při své rozlučce stadion Za Lužánkami

Vzkřísit slavnou historii brněnského stadionu Za Lužánkami se pokusí při své rozlučce s kariérou 27. června útočník Petr Švancara. Chátrající brněnský fotbalový chrám leží od konce září 2001 ladem. Trávník zarostl lebedou a na tribunách vzrostly náletové dřeviny.

Švancara v létě ukončí kariéru, jaro dohraje v Rakousku

Útočník Petr Švancara se v 37 letech chystá na konec kariéry. Po odchodu z Příbrami odehraje jarní část sezony ve čtvrté rakouské lize v dresu Waidhofenu, který příchod bývalého juniorského reprezentanta potvrdil na svém webu. V létě brněnský patriot svou kariéru definitivně uzavře rozlučkovým zápasem za účasti řady sportovních hvězd.

Uzdravení Švancara i Zápotočný jsou nažhavení na start ligy

Jeden chyběl půl roku kvůli operaci, druhý během léta zápolil se zápalem plic. Petr Švancara i Tomáš Zápotočný už jsou ale připraveni, aby Příbrami pomohli v nové sezoně herně i zkušenostmi. Oba věří, že Středočeši zvládnou těžký úvod sezony a ukážou, že se povedlo v kabině vytvořit ten správný tým.

Švancara: Slepička je "dobré borec", věřím, že nám pomůže

Zkušený útočník Petr Švancara věří, že jeho nový spoluhráč Miroslav Slepička konečně zažehná zdravotní problémy a bude pro Příbram důležitou postavou v jarním boji o záchranu. Přeje mu, aby se chytil, přestože je jeho přímým konkurentem na místo v sestavě.

Švancara mezi internacionály bavil diváky, byl nejlepším střelcem

Příbramský Petr Švancara si poprvé zahrál na vánočním turnaji internacionálů v Praze. Šestatřicetiletý útočník se v devatenáctém ročníku představil v dresu brněnské Zbrojovky, jejímž je odchovancem, a s devíti brankami vyhrál soutěž o nejlepšího střelce.

Švancara prosil Vrbu, ať ho pozve do reprezentace

Příbramský Petr Švancara potvrdil pověst recesisty a po včerejším utkání s Plzní žádal trenéra Pavla Vrbu, aby ho po svém novoročním nástupu k národnímu týmu alespoň jednou zařadil do nominace. Ačkoli sám je smířený s tím, že v šestatřiceti letech se reprezentační startu už asi nedočká, Vrba není úplně proti.

Švancara porážku neodvrátil, ale řekl si o návrat do sestavy

Přestože Petr Švancara v létě přišel z Brna do Příbrami jako velká posila, poslední ligová kola strávil převážně na lavičce náhradníků. Větší prostor dostal až dnes proti Dukle, kdy odehrál téměř celý druhý poločas. Hru Příbrami oživil, a i když porážku 0:2 neodvrátil, řekl si o návrat do sestavy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele