Další články

Fantasy Boost: Společenstvo prstenu táhl Kudus, o slovo se hlásí Palmer

Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, k Fantasy je přivede, touhou vyhrát sváže. Toto parafrázované motto z epické trilogie Johna Ronalda Reuela Tolkiena by mohlo vlát na vlajce šampiona uplynulého víkendu, kterým se stal Jiří Stecher, jehož tým Společenstvo prstenu opanoval 17. kolo v minilize našeho webu ziskem 86 bodů. Vděčit za to může zejména produktivní dvojici Mohammed Kudus - Cole Palmer.

Dominantní Arsenal a 34 střel Liverpoolu: 17. kolo Premier League v kostce

Anglická nejvyšší soutěž má nového lídra. Stal se jím Arsenal, který až nečekaně snadno přejel dalšího pohárového zástupce z Brightonu. Výsledek 2:0 sice jednoznačnou záležitost dostatečně nevykresluje, hodnocení hostujícího trenéra Roberta De Zerbiho však bezesporu ano. Také na Anfieldu skóre 0:0 neodpovídalo dění na hřišti, ale faktem je, že z 34 střeleckých pokusů Reds sneslo ve šlágru s Manchesterem United měřítko šance jen pár.

Doku nade všemi a blázinec v Londýně: 11. kolo Premier League v kostce

Nejmladším hráčem v historii soutěže, který v jediném utkání zaznamenal pět "kanadských bodů", se v sobotu stal Jérémy Doku z Manchesteru City. Během demolice Bournemouthu zazářil bilancí 1+4 a příznivce na Etihad Stadium zvedal ze sedadel také famózním driblinkem s míčem. Dlouho se bude vzpomínat i na pondělní dohrávku mezi Tottenhamem a Chelsea, v níž padlo pět branek a dalších pět nebylo po kontrole VARu uznáno.

Nešťastník Aké a spasitel McTominay: 8. kolo Premier League v kostce

Série ligových nezdarů trvající téměř osm let je minulostí. Arsenal v očekávaném šlágru udolal Manchester City 1:0 brankou Gabriela Martinelliho, který v 86. minutě s pomocí teče Nathana Akého dostal Emirates Stadium do varu. V euforii se o víkendu topil také Scott McTominay, jenž dvěma trefami v nastaveném čase rozhodl o výhře Manchesteru United nad Brentfordem 2:1, a po odmlce zazářil také Raheem Sterling z Chelsea.

Další hattrick v Ajaxu nepřidá. Kudus se stěhuje do West Hamu, zase se potká s Álvarezem

Poměrně dlouhá tahanice ohledně přestupu Mohammeda Kuduse z Ajaxu do West Hamu je definitivně u konce. Londýnský celek představil novou posilu při nedělním večeru, zaplatit za ni může až 38 miliónů liber. Třiadvacetiletý ghanský záložník se loučil s fanoušky svým moc povedeným vystoupením v Evropské lize, ve čtvrtek dokázal nasázet Ludogorci hattrick.

Svěží vítr z Afriky: 2. kolo MS v kostce

Pro průměrného evropského fanouška je mistrovství světa vždycky tak trochu exotika. V mezidobí jsou přeci jen na očích především celky ze starého kontinentu a reprezentace z Asie, Afriky či Ameriky jsou k vidění jen na lokálních šampionátech. O to větší pozornost je potřeba jim věnovat právě nyní - a ve druhém skupinovém kole bylo co sledovat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele