Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Krmenčík se upsal Bruggám na tři a půl roku, už s týmem trénoval

Michael Krmenčík po přestupu z Plzně podepsal s Bruggami smlouvu na tři a půl roku. S týmem lídra belgické ligy dnes poprvé trénoval, ale zatím není jisté, zda nastoupí už v nedělním utkání proti Antverpám. Šestadvacetiletý reprezentační útočník věří, že se do Plzně jednou vrátí.

Plzeňský útočník Krmenčík se dohodl na angažmá v Bruggách

Útočník Michael Krmenčík přestoupil z Plzně do Brugg. Český reprezentant dnes ráno opustil španělské soustředění Viktorie, v Belgii úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a získal první zahraniční angažmá. Transfer potvrdili zástupci Viktorie na webu, podrobnosti kluby nezveřejnily.

Plzeňský útočník Krmenčík jedná o angažmá v Bruggách

Útočník Michael Krmenčík má namířeno z Plzně do Brugg. Český reprezentant opustil španělské soustředění Viktorie a jedná v Belgii o novém angažmá.

O Krmenčíka se zajímá italský Janov

O plzeňského Michaela Krmenčíka se zajímá FC Janov. Poslední tým Serie A podle médií nabídl za šestadvacetiletého reprezentačního útočníka pět milionů eur (127 milionů korun), Západočeši ale zatím s italským klubem ani nezačali jednat.

Na těžším hřišti než v Chlumci jsem ještě nehrál, řekl Krmenčík

Plzeňský kanonýr Michael Krmenčík podle svých slov ještě nehrál na těžším terénu než v třetiligovém Chlumci nad Cidlinou, kde hattrickem zařídil Viktorii vydřené vítězství 4:3 po prodloužení a postup do čtvrtfinále domácího poháru. Podle reprezentačního útočníka musejí Západočeši zabrat a podobným soupeřům dávat více gólů.

Krmenčík po 50. ligovém gólu věří, že jich může dát ještě 150

Plzeňský Michael Krmenčík 50. gólem v první lize pomohl k domácí výhře 3:0 nad Ostravou. Jubilejní číslo ho těší a věří, že ještě v kariéře může dalších 100 nebo 150 zásahů přidat. Podle trenéra Viktorie Pavla Vrby už měl reprezentační útočník šancí minimálně na 80 branek.

Krmenčík věnoval gól novorozené dceři, mrzel ho druhý neuznaný

Plzeňský útočník Michael Krmenčík rozhodl zápas 11. ligového kola se Spartou jediným gólem, který věnoval v sobotu narozené dceři Melanii a své partnerce. Českého reprezentanta mrzelo jen to, že rozhodčí mu druhou branku neuznali kvůli útočnému faulu.

Krmenčík se cítí stále lépe a v derby nepřeje nikomu

Plzeňský útočník Michael Krmenčík se po listopadové operaci kolena, následné dlouhé absenci a návratu na trávníky v novém ročníku začíná dostávat do formy a cítí se stále lépe. Šestadvacetiletý rreprezentant si v duelu 10. ligového kola v Českých Budějovicích připsal šestý soutěžní gól v sezoně a nasměroval Viktorii k hladké výhře 3:0. Západočeši se díky tomu bodově dotáhli na vedoucí Slavii, kterou čeká nedělní pražské derby na Spartě.

Krmenčík se nečekaně rychle uzdravil a pomohl Plzni gólem k výhře

Přestože podle původních informací mohl být plzeňský útočník Michael Krmenčík kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu z utkání před týdnem s Opavou až několik týdnů mimo hru, zranění se nakonec neukázalo jako vážné. Šestadvacetiletý reprezentant překvapivě naskočil hned do dalšího ligového duelu v Příbrami a k výhře 2:1 pomohl Viktorii úvodním gólem.

Plzni budou několik týdnů chybět zranění Krmenčík a Kayamba

Plzni budou několik týdnů chybět ofenzivní hráči Michael Krmenčík a Joel Kayamba, kteří kvůli svalovým zraněním nedohráli nedělní zápas 7. kola první ligy s Opavou (4:0). Reprezentant Krmenčík zmešká i zářijová utkání s Kosovem a Černou Horou v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Fotbal je někdy nespravedlivý, řekl Krmenčík po vyřazení Plzně

Útočník Michael Krmenčík by své dvě branky v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti Antverpám okamžitě vyměnil za to, kdyby hráči Plzně postoupili. Západočeši po inkasovaném gólu sedm minut před koncem prodloužení zvítězili doma jen 2:1 a po prohře 0:1 v úvodním duelu kvůli nižšímu počtu branek venku musí skousnout vyřazení.

Krmenčík: Myslel jsem vážně, že se vrátím silnější

Naposledy se trefil vloni v září, kdy dvakrát skóroval proti CSKA Moskva ve skupině Ligy mistrů a zařídil remízu 2:2. Kvůli zranění kolena chyběl útočník Michael Krmenčík plzeňským fotbalistům celé jaro. Dnes se v utkání třetího ligového kola poprvé po pauze střelecky prosadil a při výhře 3:2 nad Karvinou znovu zaznamenal dvě branky. Po prvním gólu neskrýval dojetí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele