Další články

Provod označil Haškův příchod za svěží vítr, pomáhá mu znalost Köstlových metod

Lukáš Provod považuje příchod kouče Ivana Haška k české reprezentaci za nový a svěží vítr. Sedmadvacetiletý záložník je rád, že u mužstva působí jako asistent trenéra také Jaroslav Köstl, jehož metody a tréninková cvičení dobře zná z nedávného společného působení ve Slavii.

Pachuť je velká, Holeš neměl být vyloučen, řekl Provod po vyřazení s AC Milán

Záložník Lukáš Provod odehrál podstatnou část utkání se slavným AC Milán s kapitánskou páskou na rukávu. Radost z toho však neměl, převzal ji po Tomáši Holešovi, který byl již po dvaceti minutách vyloučen.

Provod: Přijeli jsme s pokorou, výsledek prvního zápasu je zavádějící

Přestože Slavia v říjnu v domácím utkání rozdrtila Tiraspol 6:0, záložník Lukáš Provod je před čtvrtečním venkovním duelem Evropské ligy obezřetný a od moldavského šampiona očekává jiný výkon. Sedmadvacetiletý český reprezentant věří, že Pražané ve zbylých dvou zápasech udrží první místo ve skupině a zajistí si výhodnější pozici do jarní vyřazovací fáze...

Musíme zvednout hlavu, ve čtvrtek to můžeme odčinit, vyhlásil Provod

Podle záložníka Lukáše Provoda není Slavia zvyklá podávat doma podobné výkony jako při dnešní prohře 1:2 s Plzní ve šlágru 14. kola první ligy. Český reprezentant na tiskové konferenci uvedl, že Pražany rozhodil vyrovnávací gól Viktorie na 1:1. Myslí si, že po něm šel jejich výkon ještě dolů...

Celý zápas se o něco snažíte a pak soupeř z jedné střely srovná, mrzelo Provoda

Lukáš Provod po domácí remíze 1:1 s Albánií v utkání kvalifikace mistrovství Evropy litoval, že český tým po vedoucím gólu brzy inkasoval z jediné soupeřovy střely mezi tyče.

Do zápasu vstoupíme lépe než do odvety proti Dnipru, věří Provod

Záložník Lukáš Provod věří, že Slavia přistoupí ke čtvrteční odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku lépe než k druhému utkání předchozí fáze kvalifikace proti Dnipru. Šestadvacetiletý český reprezentant se těší na zápas na stadionu v polském Lublinu, kde se představil už předloni v březnu s národním týmem ve vítězném utkání proti Estonsku...

Rozhodně není nic ztraceno, pořád máme vše ve svých rukách, řekl Provod

Slávistický záložník Lukáš Provod po nečekané domácí remíze 1:1 s Hradcem Králové v závěrečném 30. kole základní části první ligy a poklesu na druhé místo tabulky nepanikaří. Podle šestadvacetiletého záložníka je pro Vršovické před nadstavbou klíčové, že nadále mají situaci ve svých rukách a že by v případě výhry ve všech zbylých zápasech získali titul. Provoda zároveň těšilo, že poprvé od září zvládl celý soutěžní duel.

Derby je úplně jiný zápas. Věřím, že ho zvládneme, nabádá Provod po Boleslavi

Záložník Lukáš Provod nepovažuje za velký problém, že Slavia po remíze 1:1 v Mladé Boleslavi přišla po 26. kole o vedení v ligové tabulce a do pražského derby půjde příští týden z druhého místa s dvoubodovou ztrátou na rivala ze Sparty. Šestadvacetiletý středopolař je přesvědčen, že jeho tým šlágr na Letné zvládne a prolomí sérii venkovních nezdarů. Provod si pochvaluje, že se uzdravil z dalšího zranění a vrátil se na trávníky.

Provod věří, že návratem do reprezentace končí složité období

Záložník Lukáš Provod se poprvé od vážného zranění kolena vrací do české fotbalové reprezentace poté, co ho trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal k úternímu závěrečnému utkání skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku. Pětadvacetiletý středopolař pražské Slavie věří, že pozvánkou do národního mužstva definitivně skončilo jeho náročné období.

Reprezentaci opustil i Brabec, doplnili ji Lingr, Provod a Stronati

Českou reprezentaci před úterním závěrečným zápasem skupiny A2 Ligy národů ve Švýcarsku opustil kvůli zranění také zadák Jakub Brabec. Už v sobotu krátce před domácím utkáním s Portugalskem vypadli z mužstva ze zdravotních důvodů křídelník Jakub Jankto a pravý bek či záložník Lukáš Masopust. Trenér Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal středopolaře Lukáše Provoda s ofenzivním univerzálem Ondřejem Lingrem ze Slavie a obránce Patrizia Stronatiho z Puskáse.

Provod hodil neproměněnou penaltu za hlavu, zápas s Ballkani označil za extrémně důležitý

Záložník Lukáš Provod před týdnem v nastaveném čase úvodního utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Sivasu neproměnil penaltu a fotbalisté Slavie v Turecku jen remizovali 1:1. Spoluhráčům se za zahozený pokutový kop omluvil, nešťastnou situaci už hodil za hlavu a těší se na čtvrteční domácí zápas s Ballkani.

Provod: Remíza je ztráta, ale nemyslím si, že nás to přibrzdí

I když Slavia v utkání 7. ligového kola na Slovácku prohrávala a musela dotahovat ztrátu, záložník Lukáš Provod označil remízu 1:1 za ztrátu. Pětadvacetiletý český reprezentant a autor vyrovnávací branky z pokutového kopu věří, že klopýtnutí po pěti výhrách v nejvyšší soutěži po sobě Pražany nijak nepoznamená před čtvrtečním vstupem do skupiny Evropské konferenční ligy v tureckém Sivassporu.

Slavii bude chybět i Provod, do Atén naopak odletěli Ševčík a Usor

Slávisté odcestovali ke čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu Atény bez zraněného záložníka Lukáše Provoda. V Praze zůstal i křídelník Ewerton, který je mimo hru po zákroku soupeře z nedělního ligového utkání se Zlínem. S červenobílými naopak do Řecka odletěli další středopolaři Petr Ševčík s Mosesem Usorem.

Podle Provoda se slávisté pokusí překonat svoji nejvyšší výhru v pohárech

Slávista Lukáš Provod bude mít ve čtvrteční domácí odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy proti gibraltarskému outsiderovi St Joseph's o motivaci navíc. S týmem by se rád pokusil překonat historicky nejvyšší vítězství vršovického klubu v soutěžích UEFA, jímž je výhra 5:1.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele