Provod po dvou gólech myslel na hattrick, cítil, že už odehrál i lepší zápasy

Uzdravený záložník Lukáš Provod dal poprvé v dospělé kariéře dvě branky v jednom utkání a nasměroval fotbalisty Slavie v 28. ligovém kole k vítězství 4:0 nad Pardubicemi, podle svých slov už ale odehrál i lepší zápasy. Trochu ho mrzelo, že nedokázal zkompletovat hattrick, na druhou stranu mu tím zůstala další z motivací.

Provod: Bod ve Slavii je ztráta, ale jedeme dál, boj o titul je pořád otevřený

Slávista Lukáš Provod považoval remízu 1:1 v Plzni ve šlágru 27. kola první ligy za ztrátu. Pětadvacetiletý záložník litoval, že se jeho tým po vstřelené brance zatáhl a neudržel vedení. Úřadující mistři stále ztrácejí z druhého místa v tabulce na Viktorii bod. Provod považuje boj o titul nadále za otevřený.

Provod: Byl to skvělý pocit, cítil jsem se lépe, než jsem čekal

Slávista Lukáš Provod se po vážném zranění a více než 10 měsících vrátil v 26. kole první ligy proti Českým Budějovicích zpět na trávníky. Pětadvacetiletý záložník byl nadšený, že je zpět a fyzicky se cítil dokonce lépe, než sám očekával. Za symbolické považoval, že se vrátil zrovna v duelu s Dynamem, kde před angažmá v Edenu působil. Za nejdůležitější označil výhru 1:0...

Provod prodloužil se Slavií smlouvu do roku 2026

Nejlepší hráč této sezony první ligy záložník Lukáš Provod prodloužil s mistrovskou Slavií smlouvu do roku 2026. Čtyřiadvacetiletý reprezentant, kterého v úterý čeká operace poraněného kolena, věří, že po uzdravení pomůže pražskému týmu dál dominovat na české scéně.

Provod byl zvolen do elitního výběru Evropské ligy

Lukáš Provod byl zařazen do výběru 23 nejlepších hráčů uplynulého ročníku Evropské ligy. Záložník pražské Slavie se ocitl ve společnosti hvězd Paula Pogby, Edisona Cavaniho nebo Harryho Maguirea z Manchesteru United. Nejvíce zástupců má v ideálním týmu, který poskládali delegáti UEFA, vítěz soutěže Villarreal se sedmi hráči.

Provoda neúčast na ME kvůli zranění ještě nepřebolela, chce se vrátit silnější

Nejlepší hráč končící sezony první ligy v anketě LFA Lukáš Provod z mistrovské Slavie byl sám až překvapen, jak dobrý ročník odehrál. V jeho závěru si čtyřiadvacetiletý záložník vážně poranil koleno a přijde o mistrovství Evropy, což ho ještě nepřebolelo. Věří ale, že se vrátí ještě silnější a zlepší produktivitu. V úterý ho čeká operace a během pauzy pak státnice.

Nejlepším hráčem sezony v Česku byl zvolen Provod, trenérem Trpišovský

Nejlepším hráčem končící sezony české první ligy byl poprvé zvolen záložník Lukáš Provod, který pomohl pražské Slavii k zisku třetího titulu po sobě. V hlasování trenérů, kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů zvítězil před klubovým spoluhráčem Nicolaem Stanciuem a sparťanem Adamem Hložkem. Červenobílí ovládli i anketu o nejlepšího trenéra sezony, potřetí za sebou zvítězil slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Nejlepším hráčem prvoligové sezony bude Hložek, Provod, nebo Stanciu

Nejlepším hráčem končící sezony české FORTUNA:LIGY bude jeden z dvojice záložníků z mistrovské Slavie Lukáš Provod a Nicolae Stanciu, nebo sparťanský útočník Adam Hložek. Užší nominaci dnes oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá.

Provod byl zvolen nejlepším záložník v lize, mezi útočníky vyhrál Hložek

Slávista Lukáš Provod byl v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) zvolen nejlepším záložníkem této sezony první ligy. Mezi útočníky vyhrál v hlasování trenérů a kapitánů jednotlivých týmů a vybraných novinářů Adam Hložek ze Sparty. Vítěze hlavních anket zveřejní LFA, která v Česku řídí profesionální soutěže, v pátek.

Slávista Provod si přetrhl zkřížený vaz v koleni a přijde o ME

Slávistický záložník Lukáš Provod si v nedělním ligovém utkání v Olomouci přetrhl zkřížený vaz v koleni a čeká ho operace, po níž následuje dlouhá rekonvalescence. Podle klubového webu trvá obvykle šest až osm měsíců. Provod tak přijde o letní mistrovství Evropy. Na twitteru o tom informoval šéf mistrovského klubu Jaroslav Tvrdík.

Náš nejhorší zápas v Evropě, ale jinak to byla jízda, řekl Provod po Arsenalu

Slávista Lukáš Provod označil čtvrteční domácí debakl 0:4 s fotbalisty Arsenalu v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy za nejhorší zápas pražského týmu v evropských pohárech. Čeští mistři ale podle reprezentačního záložníka v aktuálním ročníku soutěže navzdory bolestnému vyřazení předvedli neskutečnou jízdu, na kterou se bude vzpomínat.

Podle Provoda nebude Arsenal slabší než Leicester, spíše naopak

Záložník Lukáš Provod se domnívá, že Arsenal bude pro Slavii ve čtvrtfinále Evropské ligy ještě těžším soupeřem, než byl v úvodním kole vyřazovací fáze jiný anglický klub Leicester. Postup přes "Kanonýry" do semifinále by český reprezentant považoval za splněný sen, ale zároveň je podle něj i reálným cílem.

Provod litoval po prohře s Walesem svých zahozených šancí

Záložníka Lukáše Provoda mrzelo, že v kvalifikačním zápase české fotbalové reprezentace ve Walesu o postup na mistrovství světa 2022 neproměnil šance. Utkání mohlo podle něj vypadat jinak. Navzdory prohře 0:1 pochválil tým za bojovnost.

Jsem rád, že jsem konečně poslechl trenéry, řekl Provod

Lukáš Provod prvním gólem v české reprezentaci a navíc na domovském stadionu v Edenu pomohl k remíze 1:1 s Belgií v druhém utkání kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022. Slávistický záložník považoval gól za jeden z nejdůležitějších v kariéře a byl rád, že poslechl trenéry, kteří ho nabádají k častější střelbě. Mrzelo ho však, že v 80. minutě za nerozhodného stavu promarnil ve vápně velkou příležitost.

Na gólmana Rangers musíme vyzrát v odvetě, řekl Provod

Lukáš Provod po domácím úvodním osmifinále Evropské ligy s Rangers litoval neproměněné šance spoluhráče Lukáše Masopusta, jehož hlavičku v 90. minutě skvěle chytil brankář Allan McGregor. Zápas skončil remízou 1:1 a záložník Pražanů ji považoval za spravedlivou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele