Se Schickem i Marečkem do budoucna počítám, ujišťoval Vrba

Ačkoli trenér Pavel Vrba už dopředu varoval Lukáše Marečka a Patrika Schicka, že jedou na soustředění národního týmu jen jako náhradníci, i tak těžce prožíval, když jim musel definitivně oznámit, že na evropský šampionát nepojedou. Oba totiž na něj udělali velmi dobrý dojem. Mezi třiadvacet vybraných hráčů se ale prostě nevešli.

Náhradníky pro Euro jsou momentálně Schick a Mareček

Útočník Patrik Schick, který strávil uplynulou sezonu v Bohemians Praha 1905, a sparťanský záložník Lukáš Mareček odcestují ve středu s českou reprezentací na soustředění do Rakouska před mistrovstvím Evropy ve Francii jako náhradníci. Rozhodnutí trenéra Pavla Vrby ale nemusí být konečné a závěrečná nominace 23 jmen pro šampionát se ještě může změnit.

Trenér Vrba dodatečně povolal sparťany Frýdka, Marečka a Brabce

Nominaci české reprezentace pro nadcházející přípravné zápasy se Skotskem a ve Švédsku doplnili tři sparťané - univerzál Martin Frýdek, záložník Lukáš Mareček a stoper Jakub Brabec. Poslední dva jmenování byli do národního A-týmu povoláni poprvé.

Mareček prodloužil ve Spartě smlouvu do léta 2018

Záložník Lukáš Mareček prodloužil ve Spartě Praha smlouvu do léta 2018. Klub, ve kterém je od roku 2013, ho tak odměnil za dobré výkony v této sezoně.

Mareček po losu EL soupeře neřeší, cílem je postup do skupiny

Hráči Sparty si před losem 4. předkola Evropské ligy soupeře nevybírali. O místo v základní skupině si nakonec zahrají se švýcarským Thunem, podle obránce Lukáše Marečka je však jedno, kdo proti letenskému celku bude stát. Jediným cílem je pro Spartu postup.

Radost z postupu Marečkovi zkazilo zklamání z remízy

Sparťané se díky jeho brance ujali v úterní odvetě druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Levadie Tallinn vedení, přesto moc důvodů k radosti záložník Lukáš Mareček neměl. Letenský celek totiž v Estonsku jen remizoval 1:1 a po suverénní domácí výhře 7:0 si tak postup sám trochu pokazil.

Mareček se zapojí do tréninku Sparty, měl by přijít na tři roky

Záložník Lukáš Mareček se přiblížil angažmá ve Spartě, s pražským celkem je dohodnutý na tříleté smlouvě. Přestup z bruselského Anderlechtu by měl být definitivně zpečetěn do konce týdne, hráč se dnes zapojí do tréninku s týmem.

Spartu posílí další navrátilec Mareček z Anderlechtu

Sparta se přes léto posílí už o čtvrtého českého hráče vracejícího se ze zahraničí. Po Kamilu Vackovi, Tomášovi Ujfalušim, Bořkovi Dočkalovi je velmi blízko dohodě o přestupu Lukáše Marečka z Anderlechtu. Belgický klub už odchod středního záložníka potvrdil na svém webu, podle Sparty však dohoda ještě není uzavřená.

Mareček začal asistencí

Povedenou premiéru v dresu Heerenveenu má za sebou český fotbalista Lukáš Mareček. Poté, co se v týdnu dohodl na hostování z Anderlechtu, dnes nastoupil v základní sestavě při remíze 2:2 s mistrovským Ajaxem Amsterodam. Sám k ní přispěl asistencí na druhý gól svého týmu.

Mareček odchází z Anderlechtu hostovat do Heerenveenu

Lukáš Mareček opouští po dvou a půl letech Anderlecht a odchází na rok hostovat do Heerenveenu, který trénuje legendární kanonýr Marco van Basten. Nizozemský klub má i opci na případný přestup. O transferu informoval hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

DH Les Sports: Mareček možná Anderlecht opustí

Nad dalším osudem Lukáše Marečka v Anderlechtu se podle dnešního vydání belgického listu DH Les Sports vznášejí otazníky. Podle deníku by jednadvacetiletý český záložník mohl v zimě bruselský klub opustit.

Marečka v Anderlechtu lavička nebaví, chce hrát

Záložník Anderlechtu Brusel a jeden z pilířů české reprezentace do 21 let Lukáš Mareček by se chtěl natrvalo prosadit do základní sestavy belgického týmu. Zatím ve většině zápasů nové sezony plnil jen roli náhradníka. V belgickém tisku ale dnes zdůraznil, že je připraven se o místo v základu poprat.

Ani remízu jsme si nezasloužili, zlobili se mladí reprezentanti

Hodně rozčarovaní byli reprezentanti do 21 let po dnešní domácí remíze 1:1 s Německem. Přestože dál zůstávají na prvním místě ve skupině a i remíza v posledním kvalifikačním utkání s Islandem jim stačí k jeho udržení, v duelu proti Němcům prý dostali velkou facku před říjnovou baráží.

Le Soir: ČR je zemí, kde lze najít mladé talenty za rozumné ceny

Česká republika je zemí, kde je možné najít mladé talentované hráče za rozumné ceny, píše dnes belgický list Le Soir. Ten si všímá skutečnosti, že v týmu šampiona belgické ligy Anderlechtu Brusel hraje hned čtveřice českých hráčů.

Mareček se rozkoukává v Anderlechtu za pomoci krajanů

V devatenácti letech se fotbalista Lukáš Mareček začíná rozkoukávat na své prvním zahraničním angažmá v bruselském Anderlechtu. Jeho přestup byl dojednán během pár dnů, takže ani nestačil rozloučit se svými kamarády a dosavadními spoluhráči z Brna.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele