Proti Helsinkám to doma bude ještě dřina, tuší plzeňský kapitán Hejda

Kapitán Lukáš Hejda očekává, že Plzeň v úterní odvetě 2. předkola Ligy mistrů proti Helsinkám čeká ještě hodně práce. Zkušený obránce na domácím hřišti nechce pouze bránit náskok 2:1 z úvodního duelu. Radost má i z vyprodaného hlediště Doosan Areny.

Kapitán Hejda věří, že na Helsinky bude připravený, bere jen postup Plzně

Plzeňský kapitán Lukáš Hejda kvůli výronu v kotníku na soustředění v Rakousku vynechal generálku s Besiktasem Istanbul (0:0), ale věří, že bude připraven na středeční úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů v Helsinkách. Dvaatřicetiletý obránce proti finskému soupeři nebere nic jiného než postup.

Hejdu překvapilo, že hráčem sezony nebyl zvolen Staněk, reprezentace se vzdal

Plzeňského kapitána Lukáše Hejdu hodně překvapilo, že nejlepším hráčem sezony podle ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) nebyl zvolen jeho spoluhráč brankář Jindřich Staněk, ale slávistický záložník Tomáš Holeš. Dvaatřicetiletý obránce uzavřel reprezentační kariéru, přestože za národní tým dosud odehrál jediné utkání.

Tenhle titul osobně řadím nejvýš, řekl plzeňský kapitán Hejda

Lukáš Hejda už v předchozím průběhu kariéry získal čtyři ligové tituly s Plzní a jeden se Spartou, ale až letošní mistrovský primát s Viktorií označil na nejcennější. Kapitán Západočechů byl z prvenství o to víc nadšený, že před sezonou s jeho týmem prakticky nikdo nepočítal. Čerstvého mistra označil za mužstvo válečníků, které se nikdy nevzdává.

Teď už se k boji o titul musíme přihlásit, uděláme pro něj maximum, řekl Hejda

Kapitán Lukáš Hejda si pochvaloval, že plzeňští fotbalisté dokázali ve šlágru druhého kola ligové nadstavby vybojovat na Slavii remízu 1:1. Dvaatřicetiletý stoper je rád, že si Viktoria tři zápasy před koncem soutěže udržela v čele tabulky dvoubodový náskok na pražského rivala a má situaci ve svých rukách.

Na Spartě bude důležité chytit začátek, míní Hejda před šlágrem

Plzeňský kapitán Lukáš Hejda se domnívá, že v nedělním šlágru 21. kola první ligy na Spartě bude pro Viktorii důležité zvládnou začátek utkání, kdy očekává nápor domácích Pražanů. Podle jednatřicetiletého stopera svěřenci trenéra Michala Bílka pojedou na Letnou s respektem, ale ne se strachem.

Kapitán Hejda: O titulu se v Plzni nebavíme, chceme skončit v první trojce

Kapitán Plzně Lukáš Hejda na začátku zimní přípravy neřeší titul, ale s Viktorií chce zakončit sezonu mezi nejlepší trojkou. Západočeši se po nečekaně vydařeném podzimu na druhém místě tabulky drží těsně za mistrovskou Slavií.

Kapitán Hejda prodloužil smlouvu s Plzní do června 2024

Lukáš Hejda prodloužil smlouvu s Viktorií Plzeň. Jednatřicetiletý střední obránce a kapitán Západočechů se aktuálnímu lídrovi první ligy nově upsal do června 2024. Plzeňští o tom informovali na svém webu.

Sedlo mi to náramně, krásný gól, řekl Hejda k vítězné brance proti Pardubicím

Kapitán Plzně Lukáš Hejda podruhé za sebou vstřelil v lize vítězný gól. Jednatřicetiletý obránce před týdnem pomohl k triumfu 2:1 nad Českými Budějovicemi a v dnešním zápase 9. kola nejvyšší soutěže zařídil lídrovi tabulky výhru 1:0 na půdě Pardubic. Svou jubilejní 20. ligovou branku, kterou dal v 75. minutě netradičně střelou zpoza šestnáctky, označil za krásnou.

Dát deset gólů není náhoda, musíme být obezřetní, řekl Hejda o The New Saints

Podle kapitána Lukáše Hejdy musí být Plzeňští ve čtvrtečním úvodním zápase 3. předkola Evropské konferenční ligy v Cardiffu obezřetní, protože domácí The New Saints v předchozí fázi kvalifikace vyřadili litevský Kauno Žalgiris po jednoznačných výhrách 5:0 venku a 5:1 doma. Obránce Viktorie varuje hlavně před standardními situacemi velšského outsidera.

Nový plzeňský kapitán Hejda po Brestu: Snad poprvé mi to s páskou vyšlo vítězně

Plzeňský obránce Lukáš Hejda se po zlomenině nosu vrátil do základní sestavy a fotbalistům západočeského týmu v Jerevanu pomohl k výhře 2:1 nad Dynamem Brest a postupu do 3. předkola Evropské konferenční ligy. Jednatřicetiletého stopera potěšilo, že jako kapitán Viktorie, kterým ho pro tuto sezonu zvolili spoluhráči, poprvé zvítězil.

Pauza nás nijak neomezila, řekl Bucha po výhře nad Spartou

Přestože hráči Plzně kvůli koronavirové přestávce měsíc neodehráli žádný zápas, při restartu první ligy podali přesvědčivý výkon a ve šlágru 7. kola porazili do té doby stoprocentní Spartu 3:1. Podle záložníka a autora vedoucího gólu Pavla Buchy nucená pauza domácí nijak neovlivnila, obránce Lukáš Hejda chválil kondici hráčů Viktorie.

Podle Hejdy může Plzni pomoci, že Beer Ševu už dvakrát porazila

Plzeňský stoper Lukáš Hejda se domnívá, že Viktorii ve čtvrtečním zápase čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti Beer Ševy může pomoci i nedávná pozitivní zkušenost s izraelským soupeřem. Západočeši před třemi lety v základní skupině Hapoel dvakrát porazili, třicetiletý obránce skóroval při venkovní výhře 2:0.

Plzeňský Hejda zpočátku moc nevěřil, že by jeho gól mohl platit

Když plzeňský obránce Lukáš Hejda v zápase třetího prvoligového kola s Mladou Boleslaví skóroval, tak se ani neradoval, protože měl strach, že gól nebude platit kvůli ofsajdu. Třicetiletý stoper si oddychl, když hlavní sudí Pavel Orel ve spolupráci s videorozhodčím po přezkoumání těsné situace rozhodl ve prospěch domácích, kteří tak zvítězili 2:1.

Na Slavii musíme hrát odvážněji než minule, nabádá plzeňský Hejda

Podle plzeňského obránce Lukáše Hejdy musí fotbalisté Viktorie ve šlágru 2. kola skupiny o titul na stadionu Slavie hrát odvážněji než při minulém bezbrankovém utkání v Edenu. Třicetiletý stoper středeční duel prvoligové nadstavby bere jako zápas o všechno.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele