Další články

Slávistický kapitán Bílek po podzimu ukončí profesionální kariéru

Kapitán slávistických fotbalistů Jiří Bílek po podzimní části sezony ukončí profesionální kariéru a stane se ve vršovickém klubu sportovním poradcem představenstva. V Edenu se bude mimo jiné podílet na výchově mládeže. Během dnešních oslav 125. výročí založení Slavie to řekl předseda představenstva úřadujícího českého šampiona Jaroslav Tvrdík.

Bílek poprvé od prosince hrál v lize celý zápas, braly ho křeče

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý udělal v sobotním prvním ligovém kole s Teplicemi hned sedm změn v základní sestavě oproti úternímu úvodnímu utkání 3. předkola Ligy mistrů s Borisovem a šanci dostal i stoper Jiří Bílek. Třiatřicetiletý kapitán Pražanů odehrál v nejvyšší soutěži celý zápas poprvé od prosince a v závěru i přes křeče ubránil s týmem výhru 1:0.

Bílek prožíval boj o titul z lavičky ještě více než ze hřiště

Kapitán pražské Slavie Jiří Bílek strávil většinu jarní části sezony jen na lavičce, v roli náhradníka ale podle svých slov boj o titul prožíval snad ještě víc, než kdyby nastupoval. Bílek po vítězství 4:0 nad Brnem, které zajistilo Slavii mistrovské oslavy, řekl, že se "sešívaní" vrátili, kam v tabulce patří.

Slávista Bílek: Jestli mám sedět a uděláme titul, budu šťastný

V kádru slávistů nastaly přes zimu takové změny, že místo v základní sestavě nemusí mít jisté ani kapitán Jiří Bílek, který v dnešní generálce s třetiligovým Vyšehradem nastoupil až na druhý poločas. Třiatřicetiletý stoper však strach o pozici nemá, protože hlavní je pro něj týmový úspěch. Pokud Pražané vybojují ligový titul, klidně bude sedět na lavičce.

Slavia na to tak dlouho čeká a takhle to zakopeme, litoval Bílek

Kapitán Jiří Bílek si nedokázal vysvětlit kolaps slávistických fotbalistů, kteří v druhém poločase úvodního utkání 4. předkola Evropské ligy proti Anderlechtu inkasovali tři góly a prohráli 0:3. Vysoká domácí porážka a ztráta reálné šance na postup do skupiny ho mrzely o to víc, že belgický soupeř podle něj nebyl nepřemožitelný.

Je to hratelné, není to Barcelona, řekl kapitán Slavie Bílek

Za hratelný výsledek považuje kapitán Slavie Jiří Bílek bezbrankovou remízu v úvodním domácím duelu 3. předkola Evropské ligy s Rio Ave. Soupeř podle něj není nepřekonatelný a sám věří, že se jeho tým v Portugalsku prosadí.

Podle Bílka má Slavia kvalitu, aby přes Levadii postoupila

Fotbalisté Slavie před odvetou 2. předkola Evropské ligy s Levadií Tallinn nepropadají panice, ačkoli musejí obracet prohru 1:3 z prvního duelu. Podle stopera Jiřího Bílka panuje v kabině přesvědčení, že tým má kvalitu na to, aby doma duel zvrátil a nakonec přes Estonce postoupil.

Slávista Bílek dostal přednost před Latkou a odvděčil se gólem

Obránce Jiří Bílek dostal v úvodním jarním ligovém kole proti Brnu v základní sestavě pražské Slavie přednost před kapitánem Martinem Latkou a trenérovi Dušanu Uhrinovi mladšímu se odvděčil druhým gólem zápasu, jímž pojistil výhru 2:0. Jubilejní desátou trefu v nejvyšší soutěži slavil s páskou na ruce, protože na hřišti vedle Latky chyběl také zástupce kapitána zraněný útočník Milan Škoda.

Slávista Bílek vzal rozhodující gól duelu s Boleslaví na sebe

Fotbalisté pražské Slavie prohráli v předehrávce 20. kola s Mladou Boleslaví gólem v první minutě nastavení 3:4 a obránce Jiří Bílek vzal rozhodující branku na sebe. Litoval, že červenobílí neudrželi vedení 2:0 a pak 3:2 a po osmi kolech utrpěli porážku. Slávistům podle něj scházelo sebevědomí.

Stoper Bílek věří, že vítězství Slavii nakopne do dalších zápasů

Slávistický Jiří Bílek po vítězství 3:2 nad Příbramí litoval, že se jeho týmu nepodařilo udržet vedení 1:0 a 2:1 a sehrát doma klidné utkání. Střelec druhé branky Pražanů po gólové přestřelce alespoň doufá, že se týmu podaří vydřené tři body potvrdit v dalších zápasech.

Bod je malý krůček dopředu, řekl slávista Bílek

Téměř na den přesně po sedmi letech v Synot lize zase skóroval stoper Jiří Bílek. Vyrovnávacím gólem v poslední minutě první půle zařídil fotbalistům Slavie domácí remízu 1:1 s Jabloncem a ukončení série pěti porážek v nejvyšší soutěži. Věří, že se Pražané od dnešního bodu odrazí.

Zraněný slávista Bílek si prvně v kariéře zahrál na hrotu

Slávistický fotbalista Jiří Bílek si v dnešním utkání 6. ligového kola v Mladé Boleslavi poprvé v kariéře zahrál na hrotu. Nešlo ale o žádný připravený taktický záměr, do útoku se přesunul poté, co si poranil kotník a trenér Miroslav Beránek už předtím kvůli zdravotním potížím vyčerpal všechna tři střídání.

Slavii Praha posílil záložník Bílek

Fotbalisty pražské Slavie posílil záložník Jiří Bílek. Synovec bývalého kouče české reprezentace Michala Bílka podepsal s vršovickým klubem smlouvu na dva roky s následnou roční opcí. Bílek poslední dva a půl roku působil polském celku Zaglebie Lubin, kde mu vypršela smlouva.

Bílek odchází z Kaiserslauternu do polského Lubinu

Jiří Bílek končí po třech letech v Kaiserslauternu a odchází do Lubinu. Osmadvacetiletý záložník se v polském klubu stane svěřencem českého kouče Pavla Hapala. Bílek v Lubinu podle svého agenta Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest International podepíše smlouvu na 2,5 roku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele