Další články

Rada myslí na 10 gólů, o nynější střelecké formě bude jednou vyprávět vnoučatům

Královéhradecký Jakub Rada si užívá, do jaké střelecké formy se v posledních měsících dostal. Zkušený záložník zaznamenal v tomto ligovém ročníku už osm branek a ve 34 letech zažívá nejpovedenější sezonu v kariéře. Rada, který dvěma trefami zařídil "Votrokům" remízu 2:2 s Českými Budějovicemi, by rád minimálně zaokrouhlil počet gólů na deset.

Rada dal proti Plzni svůj nejhezčí gól, kouč ho přitom chtěl stáhnout už po půli

Jakub Rada z Hradce Králové označil svůj vítězný gól proti Plzni v zápase 6. kola první ligy (1:0) za nejhezčí v kariéře. K výstavní střele se přitom v 58. minutě vůbec nemusel dostat, protože trenér východočeského nováčka Miroslav Koubek přemýšlel, že záložníka stáhne ze hry už po prvním poločase.

Češi v zahraničí: Koubek chytil penaltu, Pavelka byl vyloučen

Žádný z českých fotbalistů v evropských soutěžích o uplynulém víkendu neskóroval. Výrazně ale svému týmu pomohl třeba brankář Tomáš Koubek z francouzského Rennes, který zlikvidoval v nastaveném čase pokutový kop soupeře. Naopak své Kasimapase moc nepomohl reprezentační záložník David Pavelka, který byl ještě v prvním poločase vyloučen a jeho tým přišel o vedení i všechny body.

Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Češi v zahraničí: Trefy Vaňka a Mihálika, ale i tragédie v Turecku

Ondřej Mihálik z rezervy nizozemského Alkmaaru i Ondřej Vaněk z ruské Ufy proměnili pokutové kopy. Nejsmutnější příběh se ale o víkendu napsal v turecké lize. Při cestě ze zápasu v Kayseri bohužel zemřel český reprezentant a útočník Alanyasporu Josef Šural.

Češi v zahraničí: Necidova trefa na body nestačila

Tomáš Necid skóroval na hřišti PSV Eindhoven, ale svému Den Haagu k bodům nepomohl. Na trávníku se objevil i další útočník ze slávistické líhně Tomáš Pekhart ve druhé španělské lize. Na trávník se po zranění zase vrátil Jan Morávek v dresu bundesligového Augsburgu.

Češi v zahraničí: Čechům v Itálii se dařilo. Schick skóroval, Krejčí asistoval

Patrik Schick využil bezezbytku možnost nastoupit v základu AS Řím a skóroval proti Sampdorii. V Itálii se vedlo také Ladislavu Krejčímu, jenž asistoval u vyrovnávacího gólu Bologni. Gólovou přihrávku zapsal do statistik i Vladimír Darida, jenž ale s Herthou na tak pěkný výsledek nedosáhl. A útočník Zdeněk Ondrášek znovu seřídil mířidla v polské lize.

Češi v zahraničí: Střelecky vydařený víkend. Skórovali Mareček, Rada i Lecjaks

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Za belgický Lokeren se trefil Lukáš Mareček a o vítězství Lokomotivy Záhřeb v chorvatské lize rozhodl Jan Lecjaks. K výhře Trnavy přispěl na Slovensku Jakub Rada a dvakrát se dokonce prosadil Tomáš Petrášek z Czestochowé, s níž vede druhou polskou ligu. Asistencí se blýskli v bundeslize Pavel Kadeřábek a také v polské Ekstraklase Adam Hloušek...

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Češi v zahraničí: Víkend plný asistencí. Kraloval Kadeřábek

Čeští fotbalisté tentokrát v zahraničních ligách především přihrávali. Dvě gólové nahrávky si zapsal obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Brankové asistenci však zapsali do statistiky také Martin Pospíšil v Polsku, či reprezentant David Pavelka v Turecku. Zápas na půdě Barcelony má za sebou brankář Tomáš Vaclík ze Sevilly.

Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Necid se poprvé trefil v lize, Čech se zranil

Útočník Tomáš Necid vstřelil první ligový gól za ADO Den Haag v nizozemské lize a navázal tak na dvě trefy z poháru. O poznání horší víkend zažil brankář Petr Čech, který musel střídat kvůli zranění. Tomáš Vaclík v dresu Sevilly byl zase svědkem zřícení tribuny v Eibaru, kde jen díky štěstí nedošlo k vážným zraněním.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele