Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Kadeřábkovi sebrali gól, Vaclík a Hladký vychytali čistá konta

Pavel Kadeřábek přispěl k vítězství Hoffenheimu na hřišti Werderu Brémy. Reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance domácích dokonce překonal, gól ale nakonec ve statistikách zapsán nemá, protože byl označen za vlastní. Další čeští brankáři měli veselejší víkend. Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly i Václav Hladký ze skotského St. Mirrenu vychytali čistá konta.

Záložník Plšek přestoupil z Olomouce do maďarské Puskás Akadémie

Jakub Plšek přestoupil z Olomouce do týmu Puskás Akadémia FC. Šestadvacetiletý ofenzivní záložník podepsal s maďarským klubem smlouvu na dva a půl roku. Sigma i Puskás o tom informovaly na svých webech.

To nám letos jde, ztratit vyhraný zápas, říkal ironicky Plšek

Dlouhých šest kol čekal nejlepší olomoucký střelec v sezoně Jakub Plšek na svůj sedmý sezonní gól. Dočkal se v úvodu zápasu s Mladou Boleslaví, ale na konci z něho takovou radost neměl. Sigma pouze remizovala s Mladou Boleslaví 2:2 a prodloužila tak čekání na ligovou výhru už na šest kol.

Nejlepším hráčem srpna se stal Plšek, trenérem Trpišovský

Nejlepším hráčem srpna se v první lize stal záložník Jakub Plšek z Olomouce. Mezi trenéry ovládl anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) Jindřich Trpišovský ze Slavie.

Plšek se po dvou gólech na Letné obával reakce otce sparťana

Olomoucký záložník Jakub Plšek dvěma góly pomohl k nečekané remíze 3:3 na hřišti pražské Sparty a po osmém ligovém kole s šesti brankami vede tabulku střelců. Pětadvacetiletý fotbalista přesto nepropadal euforii a uznal, že pražský favorit měl šancí na dva zápasy a bod je pro Sigmu především vyválčený. Také se trochu obával reakce svého otce, který fandí Spartě.

Z takových šancí prostě musíme dát gól, litoval po prohře Plšek

Ačkoli fotbalisté Olomouce předvedli v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy proti Seville jeden z nejlepších výkonů svých kariér, odcházeli ze hřiště smutní. Věděli totiž, že měli na senzační vítězství, ale nezvládli koncovku, zatímco soupeř jeden z brejků skvěle využil a vyhrál 1:0.

Bylo to slabší nohou, řekl o krásném gólu olomoucký Plšek

Jakub Plšek opět potvrdil, jak důležitou postavou pro fotbalisty Olomouce je. V prvním ligovém kole kvůli zranění chyběl, Sigma se v útoku trápila s koncovkou a prohrála 0:3 se Slavií. V Mladé Boleslavi se ale Plšek vrátil do sestavy a hned krásnou střelou zařídil důležité vedení, které Olomouc už nepustila a vyhrála 4:0.

Nejlepším ligovým hráčem dubna se stal Plšek, trenérem Páník

Ocenění pro nejlepšího hráče měsíce dubna v první lize získal olomoucký záložník Jakub Plšek. Mezi trenéry v novinářské anketě vyhrál kouč zachraňující se Ostravy Bohumil Páník.

Plšek po čtyřech měsících skóroval, Olomouc ale znovu ztratila

Po čtyřech měsících se olomoucký Jakub Plšek dočkal gólu, ale mrzelo ho, že týmu pomohl jen k remíze 1:1 s Karvinou. Sigma tak z posledních šesti duelů vyhrála jediný a v tabulce klesla na čtvrté místo. Plšek však věří, že reprezentační přestávka týmu pomůže vrátit se na vítěznou vlnu.

Olomoucký Plšek po prohře litoval, že byl smolařem utkání

Záložník Jakub Plšek se stal smolařem utkání 16. ligového kola v Liberci. Za stavu 1:0 pro Slovan měl v druhé půli dvě velké šance na vyrovnání, ani jednu ale neproměnil a olomoučtí fotbalisté ze severu Čech odjeli bez bodu. Třiadvacetiletý hráč i tak hodnotil podzimní sezonu na výbornou, protože hanácký nováček utrpěl v nejvyšší soutěži jen dvě prohry a na třetím místě má stejně bodů jako druhá Slavia.

Byl to nejlepší výkon Bohemky, co jsem viděl, prohlásil Plšek

Olomoučtí si hodně oddechli, že z utkání 13. ligového kola na půdě Bohemians 1905 získali alespoň bod za remízu 1:1. Podle záložníka Jakuba Plška, který poslal Sigmu do vedení, předvedli Pražané jeden z nejlepších výkonů, jaký od nich kdy viděl.

Olomouc podepsala novou smlouvu s nejlepším střelcem Plškem

Záložník Jakub Plšek bude i nadále nastupovat za Olomouc. Třiadvacetiletý fotbalista, který v uplynulé sezoně jako nejlepší střelec pomohl Sigmě k návratu do první ligy, podepsal s hanáckým celkem novou smlouvu do června 2019. Informoval o tom klubový web.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele